MHP'li Özcan Yeniçeri: Terör örgütü, bölgede devletin karşısına dikildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Güneydoğu'da gelinen aşamayı anlattı. Çözüm ya da barış süreci adı altında başlatılan ve bölgede devlet otoritesini azaltan...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Özcan Yeniçeri: Terör örgütü, bölgede devletin karşısına dikildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Güneydoğu'da gelinen aşamayı anlattı. Çözüm ya da barış süreci adı altında başlatılan ve bölgede devlet otoritesini azaltan örgüt otoritesini artıran gelişmelerin ciddi bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Yeniçeri, terör örgütünün AK Parti iktidarının başlattığı bu süreçte bölgede 'karakol yapılmasını istemiyoruz, yol ve baraj yapılmasına karşıyız' diyerek devletin karşısına dikildiğini savundu.

AK Parti iktidarının terörist gruplar silahlı ya da silahsız olarak çekilecek ve son aşamada da silah bırakacak vaadi daha işin başında çöktüğünü belirten Yeniçeri, "Terörist gruplar çekilmediği gibi, güvenlik birimlerinin silahlı terörist gruplara müdahale edilmesinin engellenmesi bölgede durumun kontrolden çıkaracak bir noktaya getirmiştir. Çözüm denilen süreçte yaşananlar KCK müteahhitlerden haraç almış, vermeyenleri cezalandırmış hatta dağa kaldırmıştır." dedi.

Yerel seçim sürecinde AK Parti'ye destek amacıyla terörist faaliyeti durduran PKK'nın 1 Nisan'dan itibaren terörist faaliyetlere kaldığı yerden devam ettiğini dile getiren Yeniçeri, basında çıkan haberlerden örnekler verdi. Yeniçeri, terör örgütü PKK'nın topladığı haraçlara ilişkin belgeleri gösterdi.

Almanya Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına da tepki gösteren Yeniçeri, Türkiye'nin içişlerine karışılmamasını isteyerek ülkenin kendi özgürlüklerine yönelik saldırılarını püskürtecek güçte olduğunu vurguladı. Mısır'da kitle katliamlarına sebebiyet verecek ciddi bir idam furyası başladığını hatırlatan Yeniçeri, bu konuda her kesimin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. İdam cezaların ortadan kaldırılması için gereğinin yapılmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifade çağrısıyla ilgili bir soruya Yeniçeri, ne hikmetse herşeyin muhalefete yönelik olduğunu belirterek yargının AKP'lileştirildiğini söyledi. Yargının kullanılarak muhalefetin etkisiz hale getirilmek istendiğini vurgulayan Yeniçeri, olayın sehven değil muhalefete göz dağı vermek olduğunu söyledi.

1 Mayıs ve Taksim gerginliği konusunda ise Yeniçeri, 1 Mayıs'ın dövüş, kakış, itiş yeri olmadığını ifade etti. Bayram olarak kutlanmasını isteyen Yeniçeri, emeğe uygun kutlanması gerektiğini kaydetti. İnat ve inatlaşmayla bir yere varılamayacağına dikkat çeken Yeniçeri, dayatmaların hayra alamet dayatmalar olmadığını vurguladı.

CİHAN

Yorumlar