MHP'li Oğan, 'Musul ele geçirildi' dedi; AKP'liler 'Delilin var mı?' diye sordu

IŞİD tarafından Irak'ın Musul şehrinde aralarında Musul'un Türkiye Başkonsolosluğunun da bulunduğu 48 kişinin kaçırılması, gündemin ilk sırasına oturdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda dün Türk Ceza Kanunu ile Bazı...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Oğan, 'Musul ele geçirildi' dedi; AKP'liler 'Delilin var mı?' diye sordu

IŞİD tarafından Irak'ın Musul şehrinde aralarında Musul'un Türkiye Başkonsolosluğunun da bulunduğu 48 kişinin kaçırılması, gündemin ilk sırasına oturdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda dün Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri devam ederken; MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, bir konuşma yaptı. Oğan'ın IŞİD'in işgali üzerine yaptığı konuşma, Meclis Genel Kurulunda tartışmalara yol açtı.

"Hukukun üzerinde torba yasalarla o kadar oynadınız ki şimdi neyi getirip neyi götürdüğünüzün, neyi niye değiştirdiğinizin emin olun siz de farkında değilsiniz ve bu mahkemelerin yarın başka bir tehdit ve tehlike sebebiyle yine sizin tarafınızdan değiştirilmeyeceğinin garantisi yok." diyen Oğan, şöyle devam etti: "Niye diyorum bunu? 2010 tarihinde biz sokak sokak gezip şunu anlatmaya çalıştık: Bu getirdiğiniz kanun tasarısı, referandumla getirdiğiniz yeni yasalar hukuku bir kesimin âdeta tahakkümü altına alacaktır dedik ama siz tersini iddia ettiniz. Hatta, Sayın Başbakan burada çıkıp ülkücü şehidimizi de istismar ederek, mektup okuyarak aksini iddia etti. Ne oldu? Geldi yine sizin ayağınıza dolaştı. Şimdi, sizin ayağınıza dolaştığı için bunu değiştirmenin derdindesiniz. Emin olunuz ki bugün değiştirdiğiniz mahkemelerin yarın başınıza ne iş açacağının garantisi yok ve göreceksiniz, yine sizin ayağınıza bu mahkemeler dolanacaktır."

Oğan konuşurken AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel laf atmaya başladı. Bunun üzerine Oğan, "Bir sus. Konuşma, bir sus, bir dinle." ifadelerini kullandı. Oğan, "Şu an, arkadaşlar, sizin besleyip büyüttüğünüz, Esad diktatörüne karşı besleyip büyüttüğünüz IŞİD terör örgütü, Irak'ta Musul kentini ele geçirmiş, Tuzhurmatu'yu da ele geçirdiği iddia ediliyor ve garip olanını söyleyeyim: Musul'da bugün devlet yok, devletin güvenlik güçleri yok. Musul Başkonsolosluğumuz bugün... Besleyip büyüttüğünüz IŞİD terör örgütü Musul Başkonsolosluğumuzun etrafını sarmış. Haberin var mı senin?" diye konuştu.

AK Parti sıralarından bu sözlere sert tepki geldi. AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Delilin var mı, delilin?" diye sordu. Oğan ise "Haberin var mı senin?" dedi. Türkmenlerin orada kan ağladığını ve haberinin olup olmadığını soran Oğan'a Şener "Atma! Delilin var mı, delilin?" diye karşılık verdi.

"Tabii, senin Türkmen gibi bir derdin yok." diyen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Senin IŞİD gibi, desteklediğin bir terör örgütü var. IŞİD terör örgütü Irak'ta Türkmenleri oradan silip süpürüyor, sen burada gelmiş boş boş konuşuyorsun. Senin Türkmen gibi bir derdin olsaydı bugün Meclis bu saatte en azından bir ara verirdi oturuma. Orada Türkmen kardeşlerimiz kan ağlıyor, ne yaparız diye bir toplantı yapardı ama yok, bir an önce bitsin, torbalara kanunlar dolsun ve bir an önce bu kanunlar geçsin. 17, 25 Aralıklar aklansın ve dün kol kola gezdiğiniz bugün 'paralel yapı' diye suçladığınız yapılardan kurtulalım derdindesiniz. Değerli arkadaşlar, Dışişleri Bakanın sağda solda gezmeyecek, Dışişleri Bakanın gelecek burada millete hesap verecek. Millet bu hesabı size soracak emin olunuz. IŞİD'i nasıl desteklediğinizi de biz her fırsatta dile getireceğiz." CİHAN

Yorumlar