MHP’li Oğan: Bunlar Allah rızası için değil İran’ın Rezzası için çalışıyor

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AKP hükümetinin yıllarca halkı yalanlarla kandırdığını belirterek, "Bunlar Allah rızası için değil, İran’ın Rezzası için çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Oğan: Bunlar Allah rızası için değil İran’ın Rezzası için çalışıyor

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AKP hükümetinin yıllarca halkı yalanlarla kandırdığını belirterek, "Bunlar Allah rızası için değil, İran’ın Rezzası için çalışıyor."dedi.
Partisinin Yozgat adayı Uğur Bektaş’ın seçim irtibat bürosunu ziyaret eden MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, partililerle bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğan, AKP Hükümetini ve Başbakan'ı 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk üzerinden sert bir dille eleştirdi.
Oğan, "Son ses kayıtlarından sonra artık başbakan ve onun etrafı da bu tapeleri yalanlayamıyorlar. Böyle bir konuşma olmadı, diyemiyorlar. Türkiye artık bu gerçeği her geçen gün görüyor. Önce büyük şehirlerde gözükmeye başladı, ama şimdi köye daha gitseniz başbakanın götürdüğü paralar, başbakanın sıfırlamaya çalıştığı paralar konuşuluyor. O sebeple, korkunun ecele faydası yok artık. Ben şundan korkuyorum ki, Ukrayna cumhurbaşkanı gibi bizim başbakanımızın da böyle helikopterle kaçmasından endişe ediyorum. Türk adaletinden kaçmamak lazım. Bundan sonraki süreçte gelip, Türk adaletine güvensinler ve Türk adaletini öyle sağa sola sürmeyle, yandaş yapamayacaklarını öğrensinler. Kış gününde insanların çoluğu çocuğu var mı, okula gideni gideni var mı? Hakim demediler, savcı demediler, polis demediler, sağa sola sürdüler. Hala da kamu kurum ve kuruluşlarında cadı avı başlatmışlar. Ama bunlar kurtarmayacak sayın başbakanı onu söyleyeyim. Yıllarca, Türk milletini kandırladılar. Yıllarca dediler ki biz Allah rızası için çalışıyoruz, dediler. Ama gördük ki bunlar Allah rızası için falan çalışmıyor. Bunlar doğrudan İran, Rezza için çalışıyorlar."dedi.

"BAŞBAKANI MİTİNG ALANLARINA SAĞDAN SOLDAN TOPLAMA İNSANLAR GETİREREK KANDIRIYOR"

Başbakan'ın miting yapacağı alana çevre illerden toplama insanların getirildiğini savunan Oğan, "Türk milleti haram paraya el uzatanı, yetim hakkı yiyeni, yalan konuşanı milli ve manevi değerlerimize dil uzatanları ve bölücülere kucak açanları görmüş tanımış anlamıştır. Bu seçimde herkes görecektir. Öyle başbakanın miting alanlarına sağdan soldan toplama insanlar getirerek, başbakanı kandırıyor olabilirler, ama Türk milletini kandıramayacaklar. Beş ilden civar bütün illerden, parayla adam toplayarak, valilik kararnameleriyle, talimatnameleriyle miting düzenleyen bir hükümet var karşımızda.” diye konuştu.

"ENGİN ALAN PAŞA İÇERDEYKEN İRAN’IN REZZA’SI DIŞARDA"

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karışan Zerrap ve bakan çocuklarının tahliyesinin vicdanları sızlattığını söyleyen Oğan, şöyle devam etti: "17 Aralı'kta banka müdürünün evindeki paraya dediler ki valla okula gidiyormuş öyle olmadığı ortaya çıktı, başbakan ne diyecek? Oğlu ile görüşmelerine sormaz mı bu Türk insanı. Soğukta camı olmadığı için donan çocukların olduğu bir memleketteyiz. Peki vicdana sığacak mı bu? Engin Alan Paşa içerdeyken İran’ın Reza’sını dışarı çıkarmak hangi vicdana sığıyor. Nasıl izah edecekler. Yalanları ile dolanları ile bunlar 30 Mart’ta sandığa gömülecekler. Türkiye’de insanlar cinnet geçirecek hale gelmiş. Bir baba maalesef bütün ailesini ve kendini yok etti. İşsiz olduğu maddi sıkıntı içerisinde olduğu ifade ediliyor. Memleket cinnet geçirecek kendi çocuğunu katledecek noktaya gelmişken insanların evlerinden kutu kutu, balya balya paraların çıkması ve bunu da herkesi aptal yerine koyarak dalga geçerek bunların olmadığını ifade etmeleri Türk milletini daha fazla kızdırıyor."

"ÜÇ DÖNEM ÇALDIKLARI PARAYI SAKLAYAMADIKLARINDAN OKYANUS ÖTESİ EDEBİYATI YAPIYORLAR"

İktidarı, 3 dönemdir çaldıkları paraları saklama telaşı sardığını ve saklayamadıkları için de okyanus ötesini bahane ettiğini savunan Oğan, “Bunlar, yedikleri, çaldıkları, çırptıkları 3 dönem öyle yemişler ki neyi nerde saklayacaklarını şaşırmışlar. Baktılarki saklayamıyorlar bu defa işi başka yönlere çekmeye çalıştılar. Okyanus ötesi edebiyatı yapmaya başladılar. CHP ve MHP’ye çamur atmaya onları bir arada çeteymiş gibi göstermeye çalıştılar halbuki çetenin nerde olduğunu millet görüyor. Çete bunlar, bunlar milletin parasını yemişler. Bunlar milleti soymuşlar, bunlar milleti Allah ile aldatmışlar. İnsanların inançları ile aldatmışlar. Bölücüler ile kucaklaşmışlar, şimdi bakıyorsunuz ki BDP ile AKP’nin gizli işbirliği var. Doğuda AKP zayıf adaylar gösteriyor BDP kazansın diye. Batıda ise BDP zayıf adaylar gösteriyor AKP kazansın diye. Adana örneği bu anlamda çok vahimdir. PKK ile işbirlikleri bunların ortada, geçmişte İsrail ile işbirlikleri ortada bunların neresinden tutsanız elinize kir bulaşıyor." ifadelerini kulandı.

" BAŞBAKAN MAHKEMENİN DÜZMECE KARARIYLA ZERRAB’I DIŞARIYA ÇIKARDI"

"Sayın başbakan mahkemenin düzmece kararıyla Rezza Zarabı dışarıya çıkardı" diyen Oğan, şunları söyledi: " Çok net söyleyeyim; Sayın başbakanı Rezza Zerrap tehdit etti. Dedi ki beni dışarı çıkarmazsanız bildiklerimi anlatırım beraber nasıl kara para akladığımızı anlatırım dedi ve tehditle dışarı çıkarıldı, bakan çocukları da dışarı da çıkarıldı. Madem bunlar suçsuzdu 4 bakan neden istifa etti. Bakanların daha ortada fezlekesi yok dolayısıyla bunlar adalete güveniyorsa istifa etmeyecekti. Adalete güveniyorsa bunlar çıkıp yüce divanda yargılansınlar. Onuda yapmıyorlar çünkü biliyorlar suça kara paraya harama nasıl bulandıklarını iyi biliyorlar.”

"DERSHANEDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI, SEN KİMİN BAŞBAKANISIN"

Başbakanı dershaneler konusunda ki tutumunu eleştiren Oğan, “Sen dershaneye çocuğunuzu gönderin veya göndermeyin diyorsan sen kimin başbakanısın. O dershanedeki öğretmenler bu ülkenin çocukları, o dershaneye giden de bu ülkenin çocukları."dedi. Oğan şöyle konuştu: "Sayın başbakan bir dönem insanların kaç çocuk yapmasıyla ilgilendi. Bir dönem insanların ne giyip giymemesi ile ilgilendi. Bir dönem insanların hangi gazeteyi okuyup hangisini okumaması ile ilgilendi şimdi ise insanların çocuklarını dershaneye götürüp götürmemesiyle ilgileniyor. Sayın başbakan biz seni başbakan zannediyorduk, Fas’tan telefon edip Alo fatih şu yazıyı kaldır diyorsan, sen şu gazeteyi okuyun şu gazeteyi okumayın diyorsan, sen dershaneye çocuğunuzu gönderin veya göndermeyin diyorsan sen kimin başbakanısın. O dershanedeki öğretmenler bu ülkenin çocukları, o dershaneye giden de bu ülkenin çocukları. Sen öyle bir eğitim sitemi getir ki insanlar oradan aldığı eğitimi yeterli görsün göndermezsin. Hem eğitim sitemini allak bullak et, hem 6 ayda bir milli eğitim bakanını değiştir. Eğitim sistemini alt üst et ondan sonrada milleti tehdit et çocuğunuzu göndermeyin diye. Geçmişte hiç bir konuda başbakanı dinlemedi kaale almadı şimdi de olmayacak. Yasakla bunlar çözülecek konular değil. Eğer dershaneler konusunda başbakan çözüm istiyorsa eğitim sistemini düzeltsin ve öyle bir eğitim sistemi getirsin ki dershaneye ihtiyaç kalmasın. Dershaneye ihtiyaç varsa o zaman demek ki eğitim siteminde sıkıntı var. Kendi söküğünü dikmiyor sayın başbakan başkalarının üzerinde hata aramaya başlıyor buda sökmeyecektir emin olun."
CİHAN

Yorumlar