MHP'li muhaliflerde 'kurultay' çatlağı

MHP'li muhalifler yaptıkları ortak açıklamada kurultay yapılmayacağı belirtilmişti; ancak Meral Akşener kurultay yapılacağını açıkladı. Diğer üç aday ise Akşener'e karşı çıktı

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhaliflerde 'kurultay' çatlağı
MHP'li dört muhalif aday pazar günü yapılması planlanan kurultay için resmi makamlardan izin çıkmaması üzerine önce 'kurultay yapmayacağız, sadece açıklama yapacağız' dediler; daha sonra ise aralarında çatlak çıktı. Adaylardan Meral Akşener, diğer üç adayın aksine yarın salonda olmasa bile kurultay yapacağını açıkladı. Diğer üç aday ise Akşener'in bu açıklamasına karşı çıktı. Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan Akşener'in açıklamasına karşı çıktı. 

Genel Başkan Adaylardından Koray Aydın, dün akşam yaptıkları toplantıdan sonra, kurultay salonuna giderek sadece açıklama yapılması kararı aldıklarını ancak bugün gündüz saatlerinde Meral Akşener'in farklı bir tavır içine girdiğini söyledi. Koray Aydın, kurultayın ancak bir salonda yapılacağını yoksa tarlada bir kurultayın anlamının olmadığını ifade etti. 

Diğer adaylardan Ümit Özdağ da akşam aldıkları kararda kurultay olmadığını, kurultay yapılacağı yönündeki açıklamaları televizyon kanallarından öğrendiğini söyledi. 

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan ise "Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır, kurultay salonunun dışında, şu gördüğünüz otelin dışında, herhangi bir açık veya gizli adreste, bir tarlada, bir başka yerde kurultayı yapmak ya da toplamak gibi bir niyetimiz yok." dedi.

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları devam ederken Oğan, kurultay yapılacağı duyurulan Büyük Anadolu Oteli'nde incelemelerde bulundu.

Otelin girişinde güvenlik güçleri ile karşılaşan Oğan, "Arkadaşlar, Suriye sınırında mıyız? Bu tel örgüler nedir? Geçen de Kilis'teydim, böyle tel örgüler görmedim." dedi.

Otele girişine izin vermeyen güvenlik görevlileri ile bir süre sohbet eden Oğan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Oğan, şöyle konuştu: "Türkiye'de maalesef ki Suriye sınırında alınmayan tedbirler, burada alınıyor. İnsanlar buraya gelir, toplantı yapar, en fazla 'biz sizin toplantınızı tanımıyoruz' dersiniz. Valiliğin bu kararı hukuksuzdur, valiliğin buraya tel örgü çekmeye hakkı yoktur. Adalet Bakanı'nın maalesef ki talimatıyla iş yapılıyor. MHP kurultayı, Adalet Bakanı'nın bizzat talimatı ile engellenmiş durumdadır. Otel ile anlaşmamız olduğu halde gördüğünüz gibi önümüzde bir tel örgü var, 'Çin Seddi' çekmişler önümüze. Kurultayımız valiliğin talimatıyla engelleniyor, bunun yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Yarın Allah nasip ederse, 4 genel başkan adayı burada olacağız."

Oğan, Gemerek ve Tosya asliye hukuk mahkemelerinin kararlarının aynı kalemden çıkmış gibi olduğunu belirterek, bu mahkemelerin aynı maddede hata yaptığını öne sürdü.

Kurultayda, MHP'nin tüzüğündeki "Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlık seçimi yapılamaz" maddesini, Anayasa'ya aykırı olduğu için değiştirmek istediklerini anımsatan Oğan, "Tüzüğümüzün bir maddesini değiştirmek istiyoruz, basit bir konu. Bunu değiştirmek güvenlik meselesi midir?" diye konuştu.

"Yarın da böyle bir tablo ile karşılaşırsanız ne yapacaksınız?" sorusu üzerine Oğan, şunları kaydetti:

"Onlarca, yüzlerce il ve ilçe başkanımız, delegelerimiz akın akın Ankara'ya gelecek, ümit ediyorum ki yarına kadar aklı selim hakim olur, Çin Seddi'ni buradan kaldırırlar, biz de burada kurultayımızı yaparız. Asla duvarın yıkılmasına, polis ile ülkücülerin karşı karşıya getirilmesine ve bir arbede yaşanmasına müsaade etmeyiz, hukuk içinde kalacağız. Onun dışında herhangi bir yola el atılmayacaktır. Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır, kurultay salonunun dışında, şu gördüğünüz otelin dışında, herhangi bir açık veya gizli adreste, bir tarlada, bir başka yerde kurultayı yapmak ya da toplamak gibi bir niyetimiz yok."

Yorumlar

Ali Hükümet iktidarı kaybedecek için bu işleri yapıyor bende akp oy vermiyecegim