MHP'li Lütfü Türkkan: Bakan emir veriyor, hakimler yerine getiriyor

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı tarafından hakimlere telefon açılıp talimat verildiğini söyledi. Meclis Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü,...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Lütfü Türkkan: Bakan emir veriyor, hakimler yerine getiriyor

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı tarafından hakimlere telefon açılıp talimat verildiğini söyledi.

Meclis Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü, dün kaldığı yerden görüşülmeye başlandı.

Meclis'te söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, geçtiğimiz hafta İspanya Anayasa Mahkemesi Hakimi Enrique Lopez'in görevinden istifa ettiğini hatırlattı ve sebebini açıkladı. "Çok erdemli, çok doğru bir davranış biçimi, gerçekten takdir edilmesi gereken bir davranış biçimi." diyen Türkkan, şöyle devam etti: "Peki Türkiye'de böyle bir şey düşünebilir miyiz? Asla ve kata. Aynı hakimlere Adalet Bakanı telefonla, telefon açıp talimat veriyor, hfkim yerine getiriyor. Ortaya çıkıyor, konuşma tapeleri yayınlanıyor, hfkimden tık yok. Şimdi o hakimlere bu Enrique Lopez'yi bir defa daha hatırlatıyorum. Görevlerinden istifa için çok güzel bir örnek bu, iyi bir erdemli olma örneği. Erdemlilerse kendilerinin de bu yolu izlemelerini tavsiye ediyorum." dedi.

"TÜRKİYE'DE HUKUKSUZLUK DİZ BOYU"

Türkiye'de hukukun tecelli etmesi için 17-25 Aralık'ta kamuoyuna düşen hadiseleri araştırmak için Meclis Soruşturma Komisyonları kurulmasına karar verdiklerini ama hâlâ kuramadıklarını hatırlatan Türkkan, şunları söyledi; "Niye? Zira, Adalet ve Kalkınma Partisi henüz bu komisyona üye bildirmedi. Sebebi, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bunun toplumda tartışılmasının önüne geçmek. Yani hukuka inanıyor musunuz, inanmıyor musunuz? Hukuka inanıyorsanız bu soruşturma komisyonuna neden bir milletvekili önermiyorsunuz? Amaç, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraya sarkıtmak, Türkiye'de 'yolsuzluk operasyonu' dediğimiz bu meseleyi gündemden uzak tutmak. Bu ne kadar geçerli, Cumhurbaşkanlığı seçiminde göreceksiniz. Bakın, Türkiye'de hukuksuzluk diz boyu. Türk Ceza Kanunu'na getireceğiniz birtakım değişikliklerle hukuksuzluğun bu diz boyuluğunu önlemeniz mümkün olmayacak."

"DEVLET SESSİZ KALIYOR, BU GÜNAH HEPİMİZE YETERLİ"

Diyarbakır'da 6, 7 ve 10 yaşlarında 3 kardeşin, 3 polis memuru tarafından defalarca, yıllarca şiddet ve cinsel istismara uğradıkları gerekçesiyle şikâyette bulunduğunu dile getiren Türkkan, çocukların ifadelerine, günlüklerden elde edilen bilgilere rağmen söz konusu polislerin herhangi bir ifade vermeden dahi takipsizlikle sonuçlandığını kaydetti.

Türkkan, "Hukuksuzluğun içerisinde siz Türk Ceza Kanunu'nda istediğiniz kadar değişiklik yapın, eğer bu polislerin oradaki hâkimler tarafından ifadesi dahi alınmaya gerek duyulmuyorsa siz bu kurduğunuz hukuk sisteminde kimseyi yargılayamazsınız, sizin hukukunuzu kimse tanımaz. Ancak kendinizi koruyan kanunlar çıkartabilirsiniz, milletin çoluğunu çocuğunu tacizciden, şerefsizlerden, haysiyetsizlerden koruyacak kanunları yapmak mümkün değil. Böyle bir iş reva mı? Empati yapalım, kendi çocuklarımız var. Böyle bir istismara muhatap oluyor, devlet bu konuda sessiz kalıyor. Bu günah hepimize yeterli bence. Cinsel istismarlardan bahsedilmiş bu yasada. Türkiye'de 13-14 yaşında çocuk gelinler var. Bu, Türkiye'nin gerçeği. Ben merak ediyorum, gerçekten merak ediyorum, 13-14 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi bir istismar değil midir? 13-14 yaşındaki bir çocuk akil baliğ midir ki kendi evleneceği kişiyi seçebilsin, akil baliğ midir ki bu çocuk bir adamın karısı olsun? Böyle bir şey mümkün mü, vicdanlar bunu nasıl mümkün kılabilir? Bırakın bu taciz, çocuk tacizleri kanunlarını, toplumdaki bu alışkanlıkları hoş görmeyi bırakın, hor görmeye başlayın." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar