MHP'li Kaya: İktidar hırsızlık yolsuzluk ve rüşvet üzerine şal örtmeye çalışıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, iktidarın ortaya bir takım deyimler atarak hırsızlık, rüşvet ve yolsuzlukların üzerine şal örtmeye çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Kaya: İktidar hırsızlık yolsuzluk ve rüşvet üzerine şal örtmeye çalışıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, iktidarın ortaya bir takım deyimler atarak hırsızlık, rüşvet ve yolsuzlukların üzerine şal örtmeye çalıştığını söyledi.

Kaya, MHP Kars Belediye Başkan adayı Murtaza Karaçanta'nın tanıtım toplantısında, basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Kaya, "Deniliyor ki hükümete darbe ya da paralel devlet, peki bu paralel devlet dediğin husus 17 Aralık'ta mı ortaya çıktı? Bütün bunların hepsi, bu iktidarın hırsızlıklarının, yolsuzluklarının, rüşvetlerinin üzerine bir şal örtmek için ortaya atılan tartışmalardır." dedi.

Kaya, 11 yıllık AKP iktidarına bakıldığında, birçok siyasi partiye nasip olmayacak halk desteğiyle her seçimden çıkıldığına değindi. Kaya, 11 yıl devam etmiş bir siyasal iktidarın bugün itibariyle Türkiye'yi karşı karşıya bıraktığı tabloya dikkat çekti. Bir taraftan komşularla sıfır sorun diye başlayan dış politikanın gelinen noktada hemen her alanda komşularıyla kavga eden ve bütün alanlarda iflas etmiş bir dış politikaya dönüştüğünü belirtti.

"17 ARALIK'TA SOMUT DELİLLER ORTAYA ÇIKTI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, içerdeki duruma bakıldığında ise dış politikadan daha vahim bir Türkiye tablosuyla milletin karşı karşıya bırakıldığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon konuşmalarına dikkat çekti. Kaya, "Konuşmalarında anlaşılıyor ki bizatihi Başbakan'ın organize ettiği, talimat verdiği, yönlendirdiği, ihalelere müdahale ettiği, kimin hangi ihaleyi alacağı söyleniyor. Bunlar, Türkiye'de zaman zaman konuşuluyordu. Bir takım mahfillerde köşelerde konuşuluyordu ama somut delil ortaya konulamıyordu. İşte o somut delillerde, 17 Aralık'ta ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

"TOPLANAN FONLA MEDYA YAPISI SATIN ALINDI"

17 Aralık öncesinde, bir takım fonların kurulduğu ve o fonlar neticesinde paraların toplandığını söyleyen Kaya, "Devletle bir takım iş yapan iş adamları yardım yapmaya, bağış yapmaya mecbur kılınarak bir fon oluşturuluyor. Ve o fon ile bir medya yapısının satın alındığı, yapının ele geçirildiği, daha doğrusu sahiplenildiği bir durum ortaya çıkıyor. Bunu yapanın, bunu yönlendirenin, bunu talimatlandıranın da bizatihi Başbakan olduğu açığa çıkıyor." diye konuştu

"BEN HENÜZ İHALE ALMADIM BU KADAR PARA VEREMEM"

Telefon konuşmalarının detayına da değinen Kaya, "İş adamları birbirlerine yakınıyorlar. Birisi, bir diğerine diyor ki ben henüz bir ihale almadım, bu kadar parayı ben nasıl vereyim diye yakınıyor. Bu hadisede görüldü ki bakan çocukları, Başbakan’ın bizatihi kendi evladı, birtakım bakanlar, bir takım iş adamlarıyla beraber kara para aklamadan tutun da rüşvet, yolsuzluk, arazi rantı ki belediyelerin sağlamış olduğu rantlar üzerinden çok büyük bir yolsuzluk düzeni kurulmuş." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

Savcıların bu düzeni tespit ettiklerini hatırlatan Kaya, şöyle devam etti: "Birden bakıyorsunuz ki bu yolsuzluğun, hırsızlığın, rüşvetin üzerine giden savcılar görevden el çektiriliyor. Adli kolluğa talimatlar verilerek, savcıların verdiği talimatların yerine getirilmesi engelleniyor. Bu şu demektir, Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Bu, aynı zamanda fiilen Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın askıya alınması anlamına gelir. Yani sizin bizim çocuklarımız bir suç işlediği zaman veya kanun dışına çıktığı zaman polis onu götürüp karakolda ifadesini alabiliyor. Ama bu Başbakan çocuğu olduğu zaman ona dokunulamıyor. Hırsızlığın, rüşvetin, yolsuzluğun ortaya çıkarılması engellenmiştir. Ve kamu malına beytül mala el uzatanların, yetim malına el uzatanların, onları benimseyenlerin maalesef hesap vermesinin engellendiği bir Türkiye tablosuyla bu iktidar karşı karşıya bırakmıştır." CİHAN

Yorumlar