MHP'li Karakaya: Mansur Yavaş'ın beni destekleyeceğini düşünüyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olan Mansur Yavaş’ın başka bir partiden aday olmayacağını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Karakaya: Mansur Yavaş'ın beni destekleyeceğini düşünüyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olan Mansur Yavaş’ın başka bir partiden aday olmayacağını ileri sürdü. Yavaş’ın, belediye başkan adayı olacağını hiç düşünmediğini vurgulayan Karakaya, “Geçen seçimlerde Mansur Yavaş ile karda kışta birlikte koştuk, birlikte çalıştık. Onun için Sayın Mansur’un bu seçimlerde beni destekleyeceğine inanıyorum. Bir başka partiden aday olma ihtimalinin sıfır olacağını söyleyebilirim.” dedi.

Bilkent Üniversitesi’ndeki söyleşiye katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, yerel seçimleri değerlendirdi. Yerel seçimlere az bir süre kaldığına değinen Karakaya, diğer partilerden çok daha önceden aday belirlediklerini belirterek, “O günden bu yana ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışmalar daha çok hazırlık anlamında. 4 milyon seçmenin oy kullanacağı bir bölgede yapılacak organizasyonun da büyük bir kampanyayı içermesi gerekiyordu. Bugün Ankara’da onbinlerce insanın sahada çalışmaya başladığı bir organizasyon devam etmektedir.” diye konuştu.

Ankara’nın çok önemli bir şehir olduğunu kaydeden Karakaya, Ankara’yı yönetmeye talip olduğunu söyledi. Ankara’nın sadece içinde oturanların bir şehri olmadığını, Türkiye’nin başkenti olduğuna işaret eden Karakaya, şöyle konuştu: “Ankara, genç nüfusu olan bir kent. Genç nüfusu 30 yaşın altında yüzde 52. Ankara’nın geleceği de buna göre inşa edilmeli. Ankara ile ilgili tüm söylem ve projelerimizi buna göre oluşturmaya çalışıyoruz. Ankara’nın geleceğini Ankaralılarla, gençlerle inşa etmek istiyoruz. Ankara, gerçekten kötü yönetiliyor. Ankara’yı bugüne kadar yönetenlere teşekkür ediyoruz. Taşı taşın üstüne koyandan her zaman Allah razı olsun diyoruz.”

“DÜNYA BAŞKENTİ AMA DÜNYA KENTİ DEĞİL”

Bugün Ankara’yı yöneten mevcut başkanın marjinal faydasının tükendiğini ve bundan sonra Ankara’ya sağlayacağı bir faydasının kalmadığını savunan Karakaya, Ankara’nın, potansiyeli olan bir şehir olmasına rağmen kötü yönetildiğini ifade etti. Karakaya, Ankara’nın yaklaşık 7 milyar TL bütçesi olduğunu belirterek, bu bütçenin nasıl harcandığını sordu.

Ankara’yı dünya şehri yapacaklarını aktaran MHP’li Karakaya, Ankara’nın trafik sorununu, ODTÜ yolu göndermesi ile yorumladı. “Ankara’nın neden bir metrosu yok.” diye soran Karakaya, Büyükşehir Belediyesi'nin metro çalışmalarında başarısız olduğunu öne sürdü. Karakaya, Ankara’nın dünya başkenti olduğunu, fakat dünya şehri olamadığını savundu.

“ANKARA’NIN SEVİMLİ HAYVANINI AZMANLAŞTIRMIŞ”

Şehrin sembolü ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Karakaya, kediye atıfta bulunarak, “Ankara’nın sembolü sevimli hayvancağızı azmanlaştırmış. Erkek kediye ‘misket’ diyor, misket oysa hanım adı. Orada bile özensizlik var.” ifadelerini kullandı.

Projeleri hakkında da birkaç bilgi veren Karakaya, şehrin nefes almadığını, alması için çalışmalarda bulunacaklarını dile getirdi. Ankara’nın; vadileriyle, dereleriyle bilenen bir şehir olduğunu vurgulayan Karakaya, Ankara’da 7 dere olduğunu fakat üzeri kapatıldığı için görülemediğini, vadileri olduğunu fakat rant uğruna betonlaştığını öne sürdü.

Ankara’ya başkan olacağını ifade eden Karakaya, 2 aylık çalışmadan aldığı dip sesin de bunu doğruladığını belirtti. Tarihi Ulus projesinin de Cumhuriyeti ortaya çıkaracak Kızılay projesini de gerçekleştireceğini kaydeden Karakaya, 1 dönemde Ankara’nın çehresini değiştireceği sözünü verdi. Karakaya, Ankaralıların bulunmaktan gurur duyacakları bir Ankara vaat ettiğini de bildirdi.

“ODTÜ’YE GİDECEĞİM FAKAT…”

Siyasi görüş ve düşüncesi ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun herkesin oyunu istediğini aktaran Karakaya, ODTÜ’ye gideceğini fakat ağaçlarını sökmek için değil de üniversitelerin bilgilerinden istifade etmek için gideceğini söyledi. Kimseyi şucu bucu diye ayırmayacağını anlatan Karakaya, Ankara’ya 20 yılda mutlaka önemli kazanımlar yapıldığını ama iyinin de iyisi olduğuna işaret etti.

“MELİH GÖKÇEK ‘SOL GELECEK’ SÖYLEMİ İLE BAŞKAN OLUYOR”

Melih Gökçek’in, 20 yıldır neden seçildiğini sorgulayan bir öğrenci ise bunun altında yatan sebebi Karakaya’ya sordu. Karakaya, bu soruya şöyle cevap verdi: “Sayın Gökçek’i, 3 dönemdir tekrar belediye başkanlığına getiren, hizmetlerinden daha çok ‘sol gelecek’ ifadesidir. Seçimler yaklaştığında ‘sol geliyor’ havası ile sonuçları etkileme yoluna girer. Bu sefer ben gelmezsem Gökçek gelecek. Ankaralı da bunu böyle bilsin.”

Karakaya, 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olan Mansur Yavaş’ın başka bir partiden aday olup olmaması ile ilgili olarak yorumda bulundu. Yavaş’ın belediye başkan adayı olacağını hiç düşünmediğini vurgulayan Karakaya, “Geçen seçimlerde Mansur Yavaş ile karda kışta birlikte koştuk, birlikte çalıştık. Onun için Sayın Mansur’un bu seçimlerde beni destekleyeceğine inanıyorum. Bir başka partiden aday olma ihtimalinin sıfır olacağını söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar