MHP’li Işık, Başbakan’a sordu; Hizmete Kumpas Planı kimin talimatıyla hazırlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 'İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından toplam 30 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Işık, Başbakan’a sordu; Hizmete Kumpas Planı kimin talimatıyla hazırlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 'İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından toplam 30 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen 25.06.2014 tarihli ve 3624-87188 sayılı resmi yazı kimin talimatıyla hazırlanmış ve gönderilmiştir? Anılan yazıdan şahsınızın bilgisi var mıdır?' diye sordu.

'Cemaatin 2003-2013 döneminde suç teşkil eden herhangi bir faaliyeti olmuş mudur? Oldu ise bunlar nelerdir ve anılan dönemde bu konuda kaç kişi hakkında hükümetinizce nasıl bir işlem yapılmıştır? Olmadı ise 17-25 Aralık 2013 tarihinden buyana eskiden suç olmayıp da son dönemde hükümetinizce suç olduğuna karar verilen hangi faaliyetlerde bulunmuşlardır?' sorularının da cevabını isteyen MHP’li Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, '17-25 Aralık operasyonları öncesinde defalarca şahsınızın ve bazı bakanların övgü dolu sözlerle andığı bir cemaat hakkında son dönemde yapılan bu usulsüz, hukuk dışı ve haksız suçlamaları yapanlar ve suç üretilmesi için talimat verenler ile bu talimatları yerine getirenler hakkında hükümetinizce herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise kimler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? Yapılmadı ise bir işlem yapılması düşünülmekte midir?' sorusunu yöneltti.

Alim Işık’ın Başbakan’ın cevaplamasını istediği sorular şöyle:

- İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından toplam 30 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen 25.06.2014 tarihli ve 3624-87188 sayılı resmi yazı kimin talimatıyla hazırlanmış ve gönderilmiştir? Anılan yazıdan şahsınızın bilgisi var mıdır?

- Anılan resmi yazının 30 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesinden önce hükümetinizin veya şahsınızın sözlü ya da yazılı oluru alınmıştır?

- Alındı ise hangi mevzuat gereğince böyle bir yazı için olur verilmiştir? Alınmadı ise hükümetinizin bilgisi dışında böyle bir yazıyı hazırlayıp gönderen sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılması düşünülmekte midir?

- Bazı medya organlarına da yansıyan anılan yazının sadece 30 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesinin sebepleri nedir?

- Anılan yazıda konu edilen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca Fethullah Gülen ve cemaati hakkında yürütüldüğü belirtilen soruşturma toplam kaç ilde yürütülmektedir?

- Anılan yazının gönderildiği iller nasıl belirlenmiştir?

- Anılan yazı gereğince şimdiye kadar toplam kaç kişi hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? İşlem yapılan kişilerin ve bunlara yapılan işlemlerin 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde bazı eski Bakanlar ile hükümetinize yakınlığıyla bilinen işadamları hakkında yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla bir ilişkisi var mıdır?

- Adı geçen cemaatin 2003-2013 döneminde suç teşkil eden herhangi bir faaliyeti olmuş mudur? Oldu ise bunlar nelerdir ve anılan dönemde bu konuda kaç kişi hakkında hükümetinizce nasıl bir işlem yapılmıştır? Olmadı ise 17-25 Aralık 2013 tarihinden buyana eskiden suç olmayıp da son dönemde hükümetinizce suç olduğuna karar verilen hangi faaliyetlerde bulunmuşlardır?

- 17-25 Aralık operasyonları öncesinde defalarca şahsınızın ve bazı bakanların övgü dolu sözlerle andığı bir cemaat hakkında son dönemde yapılan bu usulsüz, hukuk dışı ve haksız suçlamaları yapanlar ve suç üretilmesi için talimat verenler ile bu talimatları yerine getirenler hakkında hükümetinizce herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise kimler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? Yapılmadı ise bir işlem yapılması düşünülmekte midir?

- Hükümetinizin anılan konuya ilişkin görüşü ve 2014 yılı programı nasıldır? CİHAN

Yorumlar