MHP'li Günal: Vergiyi baskı için kullanmak hukuk devletini ayaklar altına alır

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Taraf gazetesinde yer alan ve Maliye Bakanlığı'nda bazı şirketlerin batırılmasına yönelik yapıldığı iddia edilen toplantıya ilişkin, "Hukuka aykırı, Anayasa'ya...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Günal: Vergiyi baskı için kullanmak hukuk devletini ayaklar altına alır

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Taraf gazetesinde yer alan ve Maliye Bakanlığı'nda bazı şirketlerin batırılmasına yönelik yapıldığı iddia edilen toplantıya ilişkin, "Hukuka aykırı, Anayasa'ya aykırı işler yapmayın. Bize burada hukuk kılıfı diktirmeyin." uyarısında bulundu.

Türkiye genelinde 100 bin şirketin 'cemaate yakın' diye fişlendiği iddialarını gündeme getiren Taraf gazetesi, olayın sadece fişleme ile kalmadığını, bunun için Maliye Bakanlığı'nın veri ambarında aralarında bazı savcılar, Maliye Bakanlığı yetkilileri, MASAK ve SPK temsilcilerinin de bulunduğu gizli bir toplantı yapıldığını ve 100 bin şirketin nasıl tasfiye edileceğinin tartışıldığını öne sürmüştü. Bakanlığın yalanlamadığı bu toplantı, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen MHP milletvekili Günal'a da soruldu.

MHP Antalya milletvekili, "Biz diyoruz ki hukuk devletine aykırı işler yapmayın. Hukuka aykırı, Anayasa'ya aykırı işler yapmayın. Bize burada hukuk kılıfı diktirmeyin. Varsa bir şey, kim olursa olsun, her türlü kesime karşı yapılacak hukuksuzluğu savunmak bizim görevimiz. Komisyonda da söyledim, yarın sayın Başbakan dokunulmazlığı kalkıp Yüce Divan'a gittiği zaman onun hukukunu savunmak da bizim görevimiz. Ve AK Parti mensuplarından çok yine ben savunacağım. Hukuk içerisinde eğer bir suç varsa orada bize gelip de delil olmadan o suçu önceden belirleyip sonrasında bize ona göre kanun çıkartırmak olacak şey değildir. Yani bir baskı unsuru olarak vergi aracını cezasını kullanmak bence çok demokratik olan bir şey olmadığı gibi hukuk devletini yine bu çerçevede ayaklar altına alan bir tavırdır." dedi.

Günal, şöyle devam etti: "İster vergi yoluyla olur ister atama tayinle ister görevden almayla ister işine son vermeyle olsun hepsinin memurun güvencesini ortadan kaldıran hukukun üstünlüğünü ayaklar altına alan bir yaklaşımı tasvip etme şansımız mümkün değil. Ama Maliye Bakanı'nın söylediğini pek de dikkate almıyorlar ama nasıl çalışıyorlar bilmiyorum. Altındakiler mi çalışıyor bilmiyorum. Biliyorsunuz komisyona geldi bir takım medya kuruluşlarına havuz medyası dediğimiz kasadan yapılan harcamalarla ilgili kısmını söylemiştik. Kendisi de bunun affa en yakın bir madde olduğunu tasarı içerisinde Maliye'nin mutfağında pişmediğini söyledi. Sonuç olarak da çıkmasından bir sıkıntımız olmaz demenin ötesinde çıksa iyi olur dedi. Ama ne oldu? AKP milletvekilleri oyladılar ve o da yüzde 15 alınması gereken vergi yüzde 3'e düşülerek kayıt altına alınmış oldu. Nereden gittiği belli olmayan nereye geldiği belli olmayan paralar. Onun için burada hukuksuzluğa bizim cevaz verme şansımız yok."

'İÇTÜZÜĞE GÖRE TORBA YASAYA SONRADAN EKLENEN ÖNERGELER İŞLEME KONULAMAZ'

Öte yandan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, gazetecilerin sorularını cevaplamadan önce yaptığı açıklamada ise Meclis Başkanlığı'na başvurarak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten, komisyon çalışmalarını denetlemesini, "torba tasarı"ya önergelerle eklenen maddelerin geri çekilmesini istediğini bildirdi. Başvurusuna ilişkin bilgi veren Günal, "Muhalefet partileri olarak, tasarıda Soma, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bölümlerin ayrılarak, bir an önce çıkarılmasını önerdik. AKP'nin dayatmacı tutumu sonucunda bugünlere kadar uzadı. Önerimiz yerine getirilseydi, kanun Resmi Gazete'de yayınlanacak, Soma faciasından mağdur olan ve yeniden yapılandırmadan yararlanacak vatandaşlarımız, bu haklardan yararlanmış olacaktı" ifadelerini kullandı. Tasarının komisyona 61 madde olarak geldiğini şimdi 160 maddeye yaklaştığını ifade eden MHP milletvekili, İçtüzüğe göre, görüşülen tasarı veya teklifin konusu olmayan, sair kanunlarda ek ve değişiklik getiren yeni bir kanun teklifi niteliğindeki değişiklik önergelerinin işleme konulamayacağını anımsattı.

'VATANDAŞLARIMIZA YUTTURMAK İÇİN HAZIRLANAN PAKET'

Günal, dün akşam Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapan önergenin bardağı taşıran son damla olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uydurulan, sanal, paralel devlet düşmanıyla mücadele etmek için bizden hukuk kılıfı istiyorlar. Minareyi çalmışsınız, kılıfı dikememişsiniz, Meclis'ten hukuki kılıf dikmesini istiyorsunuz. Muhalefet olarak yapma şansımız yok. Tartışmanın temelinde bu yatıyor. İdari yargılama, Ceza Muhakemesi, Ceza kanunları gibi kanunlar Adalet Komisyonu'nun görevleri. Bizimle ilgisi olmayan şeylerin torba deyip, harara dönen hatta hangara dönen kanun tasarısıyla araya sokuşturmaya çalışmak, helale haram karıştırmaktır. Zehrin üzerine iki parmak bal çalarak, Soma beklentisinde, yeniden yapılandırma bekleyen vatandaşlarımıza yutturmak için hazırlanan pakettir." CİHAN

Yorumlar