MHP’li Dedeoğlu: Fezlekelerin içeriğinin değişeceği endişesini taşıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 4 eski bakan hakkında oluşturulan rüşvet ve yolsuzluk komisyonu dosyalarının AK Partili komisyon başkanı tarafından, içindeki dosyalarla ilgili fihrist oluşturulması için tekrar...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Dedeoğlu: Fezlekelerin içeriğinin değişeceği endişesini taşıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 4 eski bakan hakkında oluşturulan rüşvet ve yolsuzluk komisyonu dosyalarının AK Partili komisyon başkanı tarafından, içindeki dosyalarla ilgili fihrist oluşturulması için tekrar İstanbul Başsavcılığı’na gönderilmesine tepki gösterdi. Fezlekelerin geri gönderilmesinin cumhurbaşkanı seçimi ile bağlantısı olduğunu söyleyen Dedeoğlu, komisyon başkanının böyle bir yetkisinin olmadığını ve dosyaların içeriğinin değişeceği konusunda endişeleri olduğunu söyledi.

Dedeoğlu, fezlekelerin geri gönderilmesi ile ilgili olarak Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Dosyaların geri gönderildiğini basından öğrendiğini belirten Dedeoğlu, “Anında başkanı aradım. ‘Bunlar doğru mu? Bunları gönderdiniz mi?’ ‘Evet gönderdik’ dedi. Kaldı ki komisyonda görüşülmeden, iade kararı alınmadan göndermeye de yetkisi yok. Bir yetki ihlali yapmıştır başkan. Komisyondan bunun gönderilmesi noktasında bir oylama yapması gerekirdi. Şu ana kadarki gelişmeleri sizinle paylaştım. Şu anda bilgilerimiz bunlar, bilgi arayışı içerisindeyiz. İstiyorum ki bilgi kirliliği de olmasın. Her şeye ulaşılsın. Her şeye biz ulaşalım, bir komisyon üyesi olarak. Bir MHP temsilcisi olarak. Şu ana kadar bilgi yok. Ne zaman toplanır? Toplanacak mı? Bunları gönderdi. İyi güzel, peki ne zaman gelecek? Daha önce 14 klasör olarak gelmişti. Tekrar kaç klasör olarak gelecek? İçeriği değişecek mi? Çünkü o dosyaları hazırlayan görevliler hepsi görevden alındı. Birçoğu işten el çektirildi. Yeni gelenler bu görevliler konuya nasıl bakacak? Ne yazacak? İçeriğinde neler olacak? Onları bilemiyoruz. Yeni gelişmeler olduğu zaman sizlere aktaracağız.” dedi.

Dedeoğlu, “komisyonun toplanması cumhurbaşkanı seçimi sonrasına kalır gibi bir kaygınız var mı?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Kesinlikle amaç o. Gündemden uzak dursun. Bu örtbas olsun. Türkiye’de yaşayan 77 milyon insan bunu bilmesin. Yolsuzluk ve rüşvet olayları gizlensin, saklansın ve özellikle de en yakın seçim olan cumhurbaşkanı seçiminden önce de bu iktidarın rüşvet ve yolsuzluk ortalıkta gezmesin, dökülmesin, konuşulmasın ne parlamentoda ne de komisyondan arzu ettikleri budur diye düşünüyorum. Bunda yanılmak istiyorum. Böyle olmadığını, yanılmak istiyorum. Eğer getirip dosyaları önümüze derhal çalışmaya başlayacaksak diyeceğiz ki ‘bunlar da yolsuzluk dosyalarının araştırılmasını istiyor. Bunların ortaya çıkmasını istiyor.’ Şu ana kadar somut delillerle sizlere başından beri izah ettiğim gibi cumhurbaşkanlığından sonraya getiriyorlar diye algılayabiliyoruz.”

“İade edilen fezlekelerin içeriğinin değiştirileceği endişesi taşıyor musunuz?” sorusuna ise Dedeoğlu şu cevabı verdi: “Basından öğrendiğimiz kadarı ile bu fezlekeler 32 dosya ile Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’e iade edilmiş. Cemil Bey, iade etmiş dosyaları tekrar gelişinde, 14 dosya yarı yarıya düşmüş dosyalar. Komisyona gelmesi gereken 14 dosya bekliyorduk. Dosyaları geri iade ettiğine göre, geri kaç dosya gelecek, kaç tanesi yok olacak veya bilgi değiştirilecek içinden veya imha edilecek? Bunları bilemiyoruz. Tabi ki bu endişelerimiz var. Bir art niyet olmasaydı bu dosyalar Meclis'e ilk geldiğinde bir soruşturma komisyonu kurulur ve komisyona teslim edilirdi bu dosyalar."

CİHAN

Yorumlar