MHP'li Çetin: TBMM, Erdoğan’ın yaptığı hesapların tasdik makamı değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilen demokratikleşme paketi üzerinden hükümeti eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Çetin: TBMM, Erdoğan’ın yaptığı hesapların tasdik makamı değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilen demokratikleşme paketi üzerinden hükümeti eleştirdi. Yasa tasarısında Kürtçe eğitime ve seçim propagandasına izin verileceğini, köy adlarının PKK talepleri doğrultusunda değiştirileceğini savunan Çetin, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, Tayyip Erdoğan’ın kapalı kapılar ardında yaptığı hesapların ve anlaşmaların tasdik makamı değildir.” dedi.

MHP’li Çetin, yaptığı yazılı açıklama ile TBMM’ye sunulan yeni demokratikleşme paketi yasa tasarısına tepki gösterdi. Hükümetin, TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni demokratikleşme paketinin, iktidar partisinin terör örgütü PKK ve uzantılarıyla gizli seçim ittifakı içerisinde olduğunu bir kere daha gözler önüne serdiğini öne süren Çetin, “Yasa tasarısında, Kürtçe eğitime ve seçim propagandasına izin veren AKP, köy adlarının PKK talepleri doğrultusunda değiştirilmesini de kabul etmiş gözükmektedir. Meclis’teki sayısal çoğunluğunu kullanarak milli iradeye ipotek koyan AKP hükümeti, yüce Meclis’i en hayati konularda dahi adeta sadece el kaldırılıp indirilen tasdik makamına indirgemiştir. Türkiye’nin mukadderatını ilgilendiren yasalar üzerinde aksi görüş belirtebilmek imkânsız hale gelmekte ve toplumsal bir desteği olmadığı ve hatta millet hilafına olduğu için hiçbir zaman yasalaşamayacak tasarılar kanunlaşmaktadır.” diye konuştu.

"KÜRTÇE PROPAGANDANIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPILIYOR"

TBMM’ye sunulan demokratikleşme adı altındaki bu yasa tasarısında da pek çok tartışmalı düzenlemenin yer aldığını vurgulayan Çetin, şu ifadeleri kullandı: “YSK’nın seçimlerde adayların sadece Türkçe propaganda yapabilecekleri kararının hemen ardından AKP hükümeti, Kürtçe’nin de propagandada kullanılmasının yolunu açmak için yasal düzenleme yapmaktadır. Tasarıda dikkat çeken düzenlemelerden bir başkası ise özel öğretim kurumlarında farklı dil ve lehçelerde eğitim yapılmasına izin verilmesidir. Tayyip Erdoğan hükümetinin PKK-Öcalan ve Barzani’ye verdiği sözleri tutmaya devam ettiği anlaşılmaktadır. Tayyip Erdoğan hükümetinin şahsi siyasi çıkarları uğruna terörle mücadeleyi durdurması ve milli iradenin tecelligahı TBMM’yi terörist talepleri yerine getirmek için kullanması kabul edilemez."

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE UYARI

AK Parti milletvekillerini uyaran Çetin, önlerine konan her tasarıya noterlik yapmaktan vazgeçerek, milletin birlik ve bütünlüğüne yönelik hassasiyet göstermelerinin zamanı geldiğini savundu. Şarkıcı Şivan Perwer’in Diyarbakır’daki buluşmasında Tayyip Erdoğan’a Kürtçe’nin resmi dil olması gerektiğini söylediğini ve henüz vakti olduğu cevabını aldığını iddia eden Çetin, “Nitekim Meclis’e sunulan yasa tasarısı Kürtçe özel eğitimi ve seçimlerde farklı dillerde propagandayı serbest bırakarak Kandil’in, İmralı’nın ve Barzani’nin arzularına bir adım daha yaklaşmalarını sağlayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk milletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik kararlı duruşu devam etmekte ve bu yasa tasarısıyla amaçlanan bölücü niyetler konusunda evvela büyük milletimizin ve Meclis’te Türk milletini temsil eden vekillerin dikkati çekilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Tayyip Erdoğan’ın kapalı kapılar ardında yaptığı hesapların ve anlaşmaların tasdik makamı değildir.” şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar