MHP’li Celal Adan: Kanun tasarısı ihanet sürecinin son halkasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Hükümet’in TBMM’ye sunmaya hazırlandığı ve adına da çözüm paketi dediği kanun tasarısı için, “AKP’nin uzun süredir altyapısını hazırladığı...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Celal Adan: Kanun tasarısı ihanet sürecinin son halkasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Hükümet’in TBMM’ye sunmaya hazırlandığı ve adına da çözüm paketi dediği kanun tasarısı için, “AKP’nin uzun süredir altyapısını hazırladığı çözülme ve ihanet sürecinin son halkasıdır.” dedi.

Adan, "Oslo’da başlayan, Habur’la, okullarda andımızın kaldırılmasıyla ve Barzani’nin Diyarbakır çıkarmasıyla prova edilen, önceki sözde paketlerle yasal çerçevesi çizilen ve nihayet ihanetin yasallaşmasıyla gelinen bu süreç; bölücülerin ve teröristlerin özlem ve hedeflerine hizmet etmekten öteye bir anlam taşımamaktadır. Bizim nazarımızda son paket paçavradan ibarettir.” diye kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, bu paketle cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 'İmralı’ya ve bölücülere AKP Hükümeti tarafından verilen sözlerin tutulmuş' olduğunu savundu. Adan, “Bölücülerin bile oylarına muhtaç olan bu zihniyeti tarihe ve milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” diye ekledi.

"TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDEN ÇIKTI"

MHP’li vekil, "Bu paketle turpun büyüğü heybeden çıktı. Kapalı kapılar ardında uzun zamandır devam eden bütün görüşmeler deşifre oldu. Teröristler ödüllendirildi. Bizzat Sayın Başbakan’ın ağzından çıkan 'teröristle görüşen şerefsizdir, namussuzdur’ sözü milletimizin hafızasında ve tarihimizin kayıtlarında asla unutulmayacak yerini aldı. Eşkıya başının Sayın Başbakan’a sunduğu takdir ise bu sürecin aktörlerinin boynuna bir ibret vesikası gibi asıldı. Son gelişmeler göstermiştir ki sözde demokrasi paketi iddia edildiğinin tersine Türkiye’nin barışına değil, terör örgütünün taleplerine hizmet etmektedir, edecektir. Terör örgütü sözcüleri verdikleri beyanatlarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni açıktan tehdit etmektedir. Sözde demokrasi paketi ile şımartılan teröristler, ülkemizin hükümranlık haklarıyla adeta dalga geçmektedirler.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİNİN YASAL ZEMİNİ DÖŞENDİ"

Bu paketle, Türkiye’nin bölünmesinin yasal zemininin döşendiğini iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, şunları ifade etti: "PKK devlete ortak edilmiştir. Türkiye’nin Güneydoğusunu PKK’ya terk eden hükümet, bu paketle PKK’nın siyasallaşmasının da önünü açmıştır. Teröristlerin eylemleriyle bölünemeyen Türkiye, iktidarın diliyle ve uygulamalarıyla ne yazık ki bu sürecin içine girmiştir. Bu paket Türkiye’yi böler. Bu paket PKK’ya meşruiyet kazandırır. Terörü bitirmek yerine, teröristi daha da cesaretlendirir. Önü alınması mümkün olmayan, öngörülemeyen sorunlar yaratır. Bu paketle birlikte Türkiye’nin kuruluş felsefesi, ülkü, hedef ve idealleri tartışmaya açılacaktır. Ne yazık ki bunu tartışacak olanlar da milletimiz değil, ihanet şebekeleri ve onların taşeronları olacaktır. Milletimizin sesi kısılacak, memleket düşmanlarının sesleri yükseltilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, bu ihanet organizasyonu ile TBMM çatısı altında ve meydanlarda mücadele etmeye devam edecektir. Ülkemizi bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyecektir.”

CİHAN

Yorumlar