MHP'li Büyükataman:Ülkücüler şahsiyetlerini, ıspanak fiyatına satanlardan olmadı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partileriyle ilgili basında çıkan ittifak iddialarına, “Öncelikle bilinmesi gerekir ki; Ülkücünün yeri ve partisi MHP’dir.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Büyükataman:Ülkücüler şahsiyetlerini, ıspanak fiyatına satanlardan olmadı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partileriyle ilgili basında çıkan ittifak iddialarına, “Öncelikle bilinmesi gerekir ki; Ülkücünün yeri ve partisi MHP’dir.” dedi. Büyükataman, ülkücülerin hiçbir zaman şahsiyetlerini sokaklarda ıspanak fiyatına satanlardan olmadığını ve olmayacaklarını dile getirdi.

    Haberler üzerine yazılı açıklama yapan İsmet Büyükataman, MHP’nin inandığı değerler uğruna mücadele eden, bu değerlere uygun siyaset anlayışını her hal ve şartta hayata geçirmeye gayret sarf eden ve duruşu çok net olan köklü bir siyasi parti olduğuna dikkat çekti.

    Büyükataman, “MHP, nemelazımcılığın, vurdumduymazlığın, köşe dönücülüğün hâkim hale getirildiği bir toplum yapısında ‘Ülkücülük’ fikrini ve inancını siyasi felsefesinin temeli yapan tek partidir. Kısaca ‘MHP dışında ülkücülük yapanlar; Yahudi dükkânında asılı besmele tabelasına benzer.’ MHP; Türkiye’nin içerisinde bulunduğu yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırmacılık, bölünme, ayrışma, değerlerinden uzaklaşma çirkinlikleriyle tek tek mücadele etmektedir.” görüşünü aktardı.

    Ülkücülerin hiçbir zaman şahsiyetlerini sokaklarda ıspanak fiyatına satanlardan olmadığını ve olmayacaklarını dile getiren MHP’li Büyükataman, şöyle devam etti: "Merhum Galip Erdem’in dediği gibi ‘Gün olur, ülküsüz insanlara gıpta ile bakasınız gelir. Rahat yaşarlar. Ülkücü hiçbir zaman, rahat yaşamamış, satılık adam ya da ucuz insan olmamıştır. MHP mahalli idareler seçimlerine her yerde, kendi adaylarıyla tek başına girecek, ittifakı ise sadece aziz milletimizle yapacaktır, demiştik. Bu oyunları bozulunca gizli ittifak yalanını ortaya attılar.”

    "CHP'NİN BİZCE AKP'DEN BİR FARKI YOKTUR"

    MHP’nin gizlice ittifak yaptığı iddialarını yayanların öncelikle bu iddiaya bahis partinin siciline bakmalarını isteyen Büyükataman, “AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan Açılım denen ihanet projesinin benzeri söylemlerle adeta AKP’den rol çalma yarışına giren CHP’nin, bizce AKP’den bir farkı yoktur. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne göz diken bu parti bölücülerin avukatlarını partilerinde üst kadrolara taşımaktan çekinmezken, bölücülerin ekmeğine yağ sürme konusunda iktidardan aşağı kalmamıştır. İttifak iddiaları AKP-CHP-BDP ve PKK'nın şer ittifakını gizleme çabalarıdır. Türkiye çok ağır bir bunalımdan geçmektedir. Sürekli istikrar balonu şişirip, lafa değil icraata baktırma laf cambazlığıyla yolsuzluğu örtemeyen AKP hükümeti, gemlenemeyen siyasi ihtirasları uğruna Türk milletini husumet kamplara bölerek bir gerginlik ortamına çekmeye çalışmaktadır. Böyle bir bunalım ortamında, hangi amaç ve niyetle olursa olsun AKP’ye karşı suni ittifak arayışlarına girilmesi, AKP’ye hak etmediği bir güç vehmetmek ve paye vermek olacaktır. Bizim için hepsi bir, MHP bir’dir.” ifadelerine yer verdi.

    "TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAKTIR"

    MHP’li İsmet Büyükataman, “Türk milletinin bölünmeye, kötü ekonomik gidişe, toplumsal kutuplaşmaya ve ötekileştirmeye karşı kenetlendiği Milliyetçi Hareket Partisin'in hiçbir şer odağıyla ve partiyle ittifakı söz konusu değildir. Tekrar ediyorum; Milliyetçi Hareket Partisi'nin ittifakı sadece ama sadece Türk milletiyledir.
Bu iftira ve yalan kampanyalarının sebebi Milliyetçi Hareket’in iktidarın tek alternatifi olmasıdır. Milliyetçi Hareket bütün yalan, iftira ve karartma kampanyalarından Yüce Allah’ın izniyle çıkarak önce yerelde sonra ise genelde tek başına iktidar olacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar