MHP'li Başkan Yıldız: Paralel devlet aranıyorsa Güneydoğu'ya baksınlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını karartmak için ortaya atılan paralel devlet iddialarına ilişkin “Asıl paralel devlet Anadolu’nun doğusuna bakılmalıdır.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Başkan Yıldız: Paralel devlet aranıyorsa Güneydoğu'ya baksınlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını karartmak için ortaya atılan paralel devlet iddialarına ilişkin “Asıl paralel devlet Anadolu’nun doğusuna bakılmalıdır. Terör örgütü PKK bölgede kurduğu sözde vergi, yargı ve asayiş sistemiyle devlet içinde kurmuştur. Devlet buna karşı önlem alınmalıdır.” dedi.

    Arif Yıldız, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, AKP’nin iktidar olduğu sürede yaptığı yolsuzlukların 2002’den önce gerçekleştirilen tüm usulsüzlüklerin toplamından daha fazla olduğunu söyledi. AKP’nin kendine oy veren vatandaşların oylarına halel getirdiğini dile getiren Yıldız, kurulduğunda ‘Ak’ ismiyle kendine tanıtan partinin karardığını savunan Yıldız, şöyle devam etti: “İktidar ilk kurulduğunda Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kendini tanıttı. Kısa adını da ‘Ak Parti’ olarak koydu. Kendini temiz parti olarak vatandaşa lanse etti. Yolsuzluklar, rüşvet ve hırsızlık konularında hassa olduğunu anlatarak geldi. İnsanlar bu yönü için oy topladı. Neticede ciddi oy oranıyla yürütmeyi devraldı. İlk dönemde bu yönde atmış olabilir ama sonraki dönemlerde ciddi bir yolsuzluk başladı. 2002’ye kadar olan yolsuzlukların toplamı ile 2002’den günümüze kadar geçen süreçteki yolsuzlukları iki kefeye konsa, AKP’nin yolsuzlukların Cumhuriyet tarihindeki yolsuzluklardan daha fazla olduğu görülecektir. AKP artık kara parti haline gelmiştir. Biz bunları zaten kaç yıldır söylüyorduk. Ancak bunu vatandaşların önüne koymak kolay olmuyor. Savcıların ve polislerin yaptığı soruşturma sonrası yolsuzluklar ortaya çıktı. Vatandaşımızın artık Ak Parti’nin karardığını görmesi gerekiyor. İnsanların verdiği oylara AKP halel getirmiştir. Vatandaşlar artık temiz oylarını AKP’den çekmeye başlamış, kamuoyu yoklamalarına da bu yansımıştır.. AKP hem beraber çıktığı insanlara ihanet etmiştir hem de vatandaşların oylarına ihanet etmiştir. Yolsuzluk ve rüşvet çarkı bütün Türkiye’yi sarmıştır.”

    Yolsuzlukların üzerini örtmek amacıyla yargı ve emniyet mensuplarının yerlerinin değiştirildiğini vurgulayan Yıldız, “AKP yolsuzlukların üzerine örtebilmek için dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde emniyet ve yargı mensuplarını yerlerinden etmiştir. Bazı atamalarla onları etkisiz hale getirmiştir. Eğer iddia edildiği gibi bir paralel yapı varsa, siz zamanında bu çalışkan insanları niye getirdiler? Görevini yapan savcı ve polisler sadece AKP’nin yolsuzluklarını ortaya çıkardığı için mi kötü oldu? Bu çok önemlidir. Gezi olaylarında polisler kahraman ilan edilmişlerdi, şimdi ise aynı polisi ‘vatan haini’ ilan ediyorlar. Yolsuzluk soruşturmasının ucunun Başbakan’a kadar ulaşacağı bilindiği için hem yargı mensuplarının dosyaları alınarak yerleri değiştirildi hem de polisler sürüldü. Bir şekilde karartılmaya çalışıldı. Bu hukuk önünde karartılabilir belki. Çünkü yürütmeyi yapanlar, devletin başında olanlar onlardır. Ancak vatandaşın vicdanını karartamazlar.” şeklinde konuştu.

    Yıldız, iktidarın 12 Eylül referandumuyla bizzat değiştirdiği HSYK’nın yapısını yeniden değiştirmeye çalışarak çelişkili politikalar ürettiğinin altını çizdi.

    Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu örtmek için Başbakan Erdoğan tarafından dillendirilen ‘paralel devlet’ söylemlerinin inandırıcı olmadığına işaret eden Yıldız, paralel devleti aramak için Güneydoğu Anadolu’daki terör örgütü PKK’nın çalışmalarına bakılması gerektiğini kaydetti. Terör örgütünün bölgede kendi yargı, asayiş, vergi sistemini kurduğunu vurgulayan Yıldız, “Bölgede devlet içinde devlet kurulmuştur. Paralel yapı aranıyorsa Anadolu’nun doğusundaki illerde faaliyet gösteren terör örgütünün oluşturduğu paralel devlete bakılması gerekir. Paralel yapıyı PKK burada oluşturmuştur. Devlet alacaksa buna önlem almalıdır.” diye konuştu.

    Medyaya baskı konularına da değinen Yıldız, “İktidarın medyaya yoğun baskı uyguladığını herkes görmüştür. Birçok medya organı satın alınarak veya aldırılarak yandaş yapılmış, bazı medya organları maliye denetimleri ile baskı altına alınmıştır. Biz bunu zaten uzun zamandır söylüyorduk ancak inandırmakta insanları güçlük çekiyorduk. ‘MHP’nin konuşmaları yayınlatılmıyor’ diyorduk. Son ortaya çıkan ses kayıtları bizim haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. Görülüyor ki Başbakan bizzat müdahale ediyor. Ortaya çıkan kayıtlar ile Başbakan suçüstü yakalanmıştır.” dedi.

    Yıldız, bununla birlikte kamuoyu araştırmaları müdahale edilmesinin de hayret verici bir olay olarak tarihe geçtiğini anlattı.

    Parti olarak yerel yönetimlere ‘namuslu ve dürüst yönetim’ ilkesiyle talip olduklarını söyleyen Yıldız,
“Türkiye’nin acil bir şekilde AKP’den kurtulması gerekiyor. Vatandaşın ülke için, dini için canını vermekten çekinmeyen ve tarih boyunca çekinmemiş olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve siyasetçilere oy verecektir diye düşünüyorum. MHP Türkiye için her şeyi yapmıştır. Zor zamanlarda devletin ve milletinin yanında yer almıştır. Dolayısıyla vatandaşlarımız artık bunu tartmaktadır. Parti olarak yerel yönetimleri almayı ve namuslu ve dürüst yönetim anlayışını göstermeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar