MHP'li Alan: Halkımız seçimde Cumhuriyet’e tamam mı devam mı diyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan, "Halkımız sandık başına gidecek, ancak sadece Cumhurbaşkanı da seçmeyecek. Aynı zamanda bu seçimle birlikte Cumhuriyet'e tamamı mı devam mı diyecek" dedi. MHP İstanbul Milletvekili...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Alan: Halkımız seçimde Cumhuriyet’e tamam mı devam mı diyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan, "Halkımız sandık başına gidecek, ancak sadece Cumhurbaşkanı da seçmeyecek. Aynı zamanda bu seçimle birlikte Cumhuriyet'e tamamı mı devam mı diyecek" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, partisi tarafından Tokat’ta düzenlenen iftara katıldı. İftar sonrası davetlilere hitap eden Alan, 23 gün sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu ifade etti.

İftar yemeğine katılmak üzere Ankara’dan Tokat’a karayolu ile geçen MHP’li Alan, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. İftar öncesinde partililer, Alan’la fotoğraf çektirebilmek için adeta bir birleriyle yarıştı. MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Tokat Millevekili Reşat Doğru ise Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini kaybetme aşamasına geldiğini ileri sürdü. Doğru, “Artık kontrolden çıkan terör örgütü değil dağda ovada bile istediğini yapıyor. Kimlik soruyor, vergi topluyor, kendi asayiş birimini kuruyor.” diye devam ettiği konuşmasına ülkenin çok kötü bir döneme girdiğini iddia etti.

Açılış konuşmalarının ardından sevgi gösterileri ve alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Engin Alan ise konuşmasında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Vatandaşın vereceği kararla ya Türkiye’nin önünü açacağını, ya da geleceğini karartacağını söyleyen MHP'li Alan, “Bu kararların ilki 23 gün sonra yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olacak. Aziz millet sandığa gidecek, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Ancak sadece Cumhurbaşkanı da seçmeyecek. Cumhuriyet'e tamam mı devam mı diyecek. Demokratik parlamenter sistemle yönetilen Türkiye’de, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet devam mı edecek, yoksa bir muhterem zatın istediği gibi başka bir şekle mi dönüştürülecek? Aziz millet buna karar verecek. Burada milletin sağduyusu çok önemli. Yapılan yanlışın telafisi yoktur. Bizim için de değil, gelecek kuşaklar için de yoktur. O nedenle MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımızın partimizin adayının arkasında duracağını yeniden ifade etmek istiyorum” dedi.

“BU YOLUN SONU YOKTUR, ÇIKMAZDIR”

Devletin bütünlüğünün ve milletin birliğinin sigortasının Türk milliyetçileri olduğunu ifade eden Alan, “Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bunun kanıtı da Gazi Osman Paşa’nın memleketi Tokat’ın aziz halkıdır. Türkiye’de Tokat gibi daha çok yer var. O nedenle ham hayaller peşinde koşanlar varsa geçsinler bir tarafa kalsınlar. Bu millet vatanın, devletin bütünlüğüne, milletin birliğine inanmıştır. Bundan da taviz veremez. Bu yolun sonu yoktur, çıkmazdır.” diye konuştu.

MHP’li Alan’a konuşmasının ardından MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol günün anısına hediye takdim etti. Engin Alan, partililerin sevgi gösterileri arasından salondan güçlükle çıkabildi. CİHAN

Yorumlar