MHP'li Adan: İhsanoğlu ismi üzerindeki mutabakat, Türkiye için umut verici

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, muhalefetin cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde mutabakata varmasının Türkiye için umut verici olduğunu belirtti.Yazılı açıklama yapan...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Adan: İhsanoğlu ismi üzerindeki mutabakat, Türkiye için umut verici

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, muhalefetin cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde mutabakata varmasının Türkiye için umut verici olduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Celal Adan, "Hayırlı bir gelişme olmuştur. Partilerimiz siyasette uzlaşmanın mümkün olduğunu somut bir biçimde göstermişlerdir. AKP’nin ve Sayın Başbakan’ın sürekli gerginlik, kutuplaşma ve itibarsızlaştırma üzerine inşa ettiği siyaset üslubuna karşılık, muhalefet partilerinin ortaya koyduğu demokratik tavır; Türk siyaseti ve demokrasimiz adına da sevindiricidir. Sayın İhsanoğlu’nun adaylığı, gerginliğe karşı uzlaşmadır, kamplaşmaya karşı birleşmedir. Türkiye’nin çıkarlarında, huzurunda ve barışında uzlaşmadır. Kurulan ittifak, MHP – CHP ittifakından öteye Türkiye’nin ittifakıdır. Bu anlamda Sayın İhsanoğlu Türkiye’nin ittifakıdır. Türkiye yolsuzluğa, yasaklara, kavgaya, korkutmalara, baskılara karşı Sayın İhsanoğlu’nun ismi etrafında ittifak edecektir." ifadelerine yer verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik eleştirilere de değinen Adan, şu görüşleri dile getirdi: "AKP yöneticilerinin ve kalemşorlarının çatı adayımız karşısında takındıkları tavır ise ‘şaşkınlık ve paniğin’ dışa vurumudur. Sayın İhsanoğlu’nun aleyhinde ‘propaganda makinası’ çalışmaya başlamıştır. Çatı adayımızın nitelikleri, çalışmaları, üstlendiği görevleri, dünya görüşü, bilimsel ve akademik hizmetleri görmezden gelinmektedir. Fakat zaman içinde milletimiz çatı adayımızı tanıyacak, anlayacak ve hakkını teslim edecektir. Bağırarak, alay ederek, saygısızca siyaset yapmaya alışık olan AKP iktidarı, Cumhurbaşkanlığı seçimini meydan savaşına çevirme gayretindedir. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Sesimizi değil sözümüzü yükselteceğiz. Kendi vatandaşlarını, güvenlik görevlilerini ve diplomatlarını rehin veren, rehin vermekten kurtaramayan bu iktidarın meydanlarda millete söyleyeceği sözü kalmamıştır. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, AKP iktidarına gerekli dersi verecek ve huzur istediğini kuvvetli bir biçimde ortaya koyacaktır."

CİHAN

Yorumlar