MHP'den 'şehit yakınları ve gaziler' önergesi

MHP, şehit yakınları ile gazilerin sorunlarının araştırılması için Meclis araştırması açılması önergesi verildi

Google Haberlere Abone ol
MHP'den 'şehit yakınları ve gaziler' önergesi

MHP muharip gaziler, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksiklerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Konuya ilişkin önerge, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ile arkadaşlarının imzasıyla, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Önergenin gerekçesinde, Anayasa'nın 61. Maddesi'nde "Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malül ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar" ifadesinin yer aldığı anımsatıldı.

Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazileri ile yakınları için yapılan düzenlemelerin ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğu ifade edilen gerekçede, gazilerin, maddi ve manevi yokluk içerisinde hayatlarını idame ettirmeye çalıştığı, devletin, gazilerin göğsündeki madalyanın hakkını ödemekten her geçen gün biraz daha uzaklaştığı savunuldu.

Vatan için hayatlarını ortaya koyan gazilerin farklı uygulamalara tabi tutulduğuna dikkat çekilen gerekçede, muharip gazi, harp ve vazife malülleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksiklerinin araştırılması istendi.

TBMM'de konuya ilişkin gazilerle basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Milletvekili Parsak ve Bursa Milletvekili Koçdemir, gazi ve yakınlarının sosyal, ekonomik haklarının düzeltilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini bildirdi.

Yorumlar