MHP'den, Koray Aydın isminin değiştirilmesine tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, eski bakan ve MHP Trabzon Milletvekili Koraya Aydın’ın Of ilçesinde bir köprüye verilen isminin değiştirilmesinin siyasi bir karar olduğunu söyledi.     Demeli,...

Google Haberlere Abone ol
MHP'den, Koray Aydın isminin değiştirilmesine tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, eski bakan ve MHP Trabzon Milletvekili Koraya Aydın’ın Of ilçesinde bir köprüye verilen isminin değiştirilmesinin siyasi bir karar olduğunu söyledi.

    Demeli, Of İlçe Başkanı'nın da aralarında bulunduğu partililerle il binasında yaptığı basın açıklamasında, Of Koray Aydın Köprüsü’nün adının değiştirilmesinin, AK Parti’nin ötekileştirici, ayrımcı ve partizan zihniyetinin açık bir göstergesi olduğunu savundu. Köprünün, Koray Aydın’ın Bayındırlık ve İskan Bakanı olduğu dönemde o dönemin ilçe belediye başkanının talebi üzerine yaptırıldığını hatırlatan Demeli, isminin de Aydın’ın veya partilerinin talebiyle değil, Of Belediyesi yönetiminin kararıyla verildiğine dikkat çekti.

    Koray Aydın’ın Of’a, Trabzon’a, Karadeniz’e ve Türkiye’ye olan hizmetlerinin bilindiğine değinen Demeli, “Bir tabela sökmeyle, bir isim değiştirmeyle bu hizmetlerin hemşerilerimizin ve milletimizin gönlünden silinmesi mümkün değildir. Of Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi’nin daha önceki mevkidaşlarının verdiği ismi kaldırmalarının takdiri kendilerinden ziyade Oflu ve Trabzonlu değerli hemşerilerimize aittir. Önemli olan bir esere isim vermek veya kaldırmak değil, o eseri düşünmek, tasarlamak, inşaa ve imar etmektir. Önemli olan bir esere verilen ismi değiştirmek ya da kaldırmak değil, Hacı Dursun Güven Efendi hocamıza yaraşır yeni bir eser üretmek ve o esere isim vermektir.” dedi.

    Hacı Dursun Güven Hocaefendi'ye kendilerinin hürmetlerinin de sonsuz olduğunu vurgulayan Demeli, isminin de köprü yerine yapılacak bir camiye, kursa veya külliye verilmesinin daha anlamlı olacağına dile getirdi. Demeli, böyle bir kararı kendilerinin de taktirle karşılayacaklarının altını çizdi.

    Alınan kararla ‘değerleri tartışılamayacak iki insana haksızlık ve saygısızlık yapıldığı’ kanaatinde olduğunu söyleyen Demeli, “Of Belediye Başkanı ve Meclisi’nin zahmet edip böyle bir karar almasına esasen ihtiyaç yoktu. Hiçbir karar almadan ve şimdi olduğu gibi hiçbir gerekçe göstermeden de Koray Aydın Köprüsü tabelasını sökebilirlerdi. Köprünün ismini değiştirenler Koray Aydın sevgisini ve vefasını hemşerilerimizin ve milletimizin gönlünden sökmeyi başaramayacaklardır. Kendi insanına, kendi değerine ve kendi hemşerisine karşı vefasızlık gösteren, partizanca duygulara esir olanları da Oflu ve Trabzonlu hemşerilerimizin şaşmaz takdirlerine bırakıyoruz.” diye konuştu.

    “MELİH GÖKÇEK İSMİ SİYASİ DEĞİL Mİ?”

    Demeli, dönemin OF Belediye Başkanı ve şuan AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın ‘Arkadaşlar bir prensip kararı almışlar, siyasilerin ismini vermiyorlar, bana göre de böyle bir karar gerçeksi’ sözlerinin hatırlatılması üzereni ise şunları söyledi; “Of’ta Melih Gökçek Parkı var. Koray Aydın ismi siyasi oluyor da Melih Gökçek ismi siyasi değil mi? Bu hareket tamamen partizanca ve Koray Ayrın ismine karşı yapılan siyasi bir karardır.” dedi. CİHAN

Yorumlar