MHP'den Kocaeli'nde oy pusulası ihalesine suç duyurusu

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulalarının basım ve dağıtım işinin AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanının çocuklarına verilmesinin, seçimlerde hile şüphesine neden olacağı iddiasıyla suç duy.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Kocaeli'nde oy pusulası ihalesine suç duyurusu

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulalarının basım ve dağıtım işinin AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanının çocuklarına verilmesinin, seçimlerde hile şüphesine neden olacağı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ünlü, partisinin üyeleriyle birlikte Kocaeli Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ünlü, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulalarının basım ve dağıtım işinin Devlet Malzeme Ofisi'nce İzmit'te faaliyet gösteren, AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanı Ömer Polat'ın çocuklarına ait firmaya verildiğini kaydetti.

Ünlü, suç duyurusu dilekçesinde şunları aktardı: "Bu seçim pusulalarına ilişkin ihale bedeli geçtiğimiz seçimlere göre çok düşük bedelle ihale edilmiştir. Kocaeli Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanının danışmanı Ömer Polat'ın oğullarına verilmiş olan bu ihale MHP olarak bizleri kuşkulandırmaktadır. Oy pusulalarının basımıyla alakalı yapılacak işlerin listesi ve maliyet bilgileri dilekçemizin ekinde. Bu nedenle ihale dosyalarının yeniden incelenmesi, seçimde yapılması muhtemel hilelerin önüne geçilmesi için makamınıza başvurma gereği hasıl olmuştur." Ünlü, verilen ihalenin soruşturulması ve pusulalarda doğacak hilelerin önüne geçilmesi için gereğinin yapılmasını istediklerini ifade etti.

İhale bedellerine dikkat çeken Ünlü, "2004 yılında 43 bin lira, 2011 yılında 146 bin lira olan oy basım ihalesinin 2014 yılında 30 bin liraya nasıl verildiği bize açıklanmalıdır, Kocaeli kamuoyuda bilgilendirilmelidir." diye konuştu. Önümüzdeki seçimlerin ülkemizin bir kader seçimi olacağına vurgu yapan Ünlü, şöyle devam etti: "Türk dünyasının, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili yaşanacaklar 2014 seçimine bağlı olduğu için bu oy basım işinin çok yakından takip edilmesi çok önem arz etmektedir. MHP 2014 yerel seçimlerine gösterdiği bu hassasiyeti, bizim geleceğimiz olan oyların basım işinde de aynı hassasiyeti gösterecektir ve takibimiz devam edecektir."





CİHAN

Yorumlar