MHP'den Dolar yorumu

MHP'li Halaçoğlu, "Faiz lobisine 'prim vermeyeceğim' derken prim verirseniz, onları zengin edersiniz. dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Dolar yorumu

Halaçoğlu, kısa bir vakit evvela MHP 11. Olağan Kayseri İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Mustafa Baki Ersoy'u ziyaret ederek, vazifesinde muvaffakiyet diledi.

Burada matbuat mensuplarına izahatda olan Halaçoğlu, Türkiye'de ekonominin son devirde fazla kötüye gittiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Özelikle Cumhurbaşkanı'nın fazla yoğun Merkez Bankası'na müdahale etmiş olması dövizi alabildiğince yükseltmiştir. Her iktisatçı şunu iyi bilir. Faizler indirildiği takdirde döviz yükselir. Ekonomi kendi kendine faizleri aşağıya indirir, iyi bir ekonomiye sahipseniz zaten otomatik şekilde getiri iner, döviz de onunla yanında iner. Ama siz 'ben yaptım oldu' biçiminde ekonomik vaziyet iyi değilken faizleri indirmeye kalkışırsanız dövizi haliyle yükseltirsiniz."

Doların fazla aşırı yükselmesinin ekonomik dengeleri alt üst edeceğini belirten Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"Faiz lobisine 'prim vermeyeceğim' derken siz bu kez döviz lobisine prim verirseniz, onları varlıklı edersiniz. Nitekim dolar 2,20'lerden dün nedeni ile 2,64'e çıktı. Bu vaziyet da Türkiye'de iş adamlarının borçlarını tıpkı oranda artırmıştır. Sadece son devirde dövizin artmasıyla ortak iş adamlarının ve farklı şirketlerin borçları yükselmiştir. Önümüzdeki günlerde bundan doğacak ekonomik sıkıntılar, iflaslar söz konusu bulunduğu vakit bunun hesabının kim verecektir. Herkesin bunu iyi düşünmesi gerekiyor."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar