MHP'den Bozdağ'a: İhsanoğlu’nu İİT'ye aday gösterirken Google'dan mı buldunuz

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için yaptığı "Google'dan tanınan" yakıştırmasına sert sepki gösterdi. Sadir...

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Bozdağ'a: İhsanoğlu’nu İİT'ye aday gösterirken Google'dan mı buldunuz

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için yaptığı "Google'dan tanınan" yakıştırmasına sert sepki gösterdi. Sadir Durmaz, "Ekmeleddin İhsanoğlu’nu İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği'ne aday gösterirken Google’dan mı buldunuz? Cumhurbaşkanı adayımız İhsanoğlu’nun adını Bozok Üniversitesi Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne verirken kendisini Google’dan mı tanıdınız? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını, dedesinin ve babasının doğup büyüdüğü evin bulunduğu caddeye törenlerle verirken Google’dan arayarak mı verdiniz?" diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadır Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı eleştirdi. Durmaz, "Vatan ve millet kavramlarıyla kavgalı, milliyetçiliği ayaklar altına almaya kararlı, bayrak hassasiyeti olmayan, aidiyeti tartışmalı birisinden, hemşerilik hukukuna sahip çıkması, en azından saygı göstermesi beklenemezdi." dedi.

"2007 yılında yapılan genel seçimlerde Kayserili olan Abdullah Gül’e ‘hemşerimiz’ diye her türlü desteği verenlerin, Yozgat’ın yetiştirdiği çok değerli bir devlet adamının adaylığı söz konusu olunca, bırakın desteği, köstek olmaya çalışması, en hafif tabirle sorunlu ve oturmamış bir kişiliğin dışa vurumudur." diyen Durmaz, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü 2007 seçimlerinde 'Yozgat’ın 6. milletvekili olacak, bir kez olsun Kayserili gibi düşünelim' diyerek ilçe mitinglerinde konuşturanlar, Yozgat’ın tarihinde ilk defa yaşayacağı bu onur ve şereften Yozgatlıyı mahrum etmek için yoğun bir gayretin içerisine girmişlerdir. Kendi ilinden bir değerli şahsiyetin cumhurbaşkanı adayı olmasından şerefyab olamayanların, şereflerini Oslo’da ve İmralı’daki pazarlık masasında bıraktıklarını hatırladığımızda, esasen bu durumun çok şaşırtıcı olmadığını anlayabiliyoruz."

Durmaz, şunları söyledi: "Asgari saygı düzeyinden uzak, hemşerilik hukukundan nasiplenmemiş, talihsiz açıklamayı yapanlara sormak gerekir: Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği'ne aday gösterirken Google’dan mı buldunuz? Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını Bozok Üniversitesi Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne verirken kendisini Google’dan mı tanıdınız? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını, dedesinin ve babasının doğup büyüdüğü evin bulunduğu caddeye törenlerle verirken Google’dan arayarak mı verdiniz?"

"Bozok Üniversitesi Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bizzat Bekir Bozdağ’ın söyledikleri bugünkü sözlerini tekzip etmektedir." diyen Durmaz, Bozdağ’ın Ekmeleddin İhsanoğlu, hakkında söyledikleri övgü dolu sözleri şöyle hatırlattı: "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Yozgat'ın iftihar ettiği değerli bir şahsiyettir. İhsanoğlu bey, Yozgat'ın evladıdır, büyük bir bilim insanıdır. Hem ülkemizde hem de ülkemizin dışında Türk-İslam medeniyetine, kültürüne ve tarihine çok önemli eserler kazandırdığı gibi çok değerli insanlar da yetiştirmiştir. Sadece Türkiye'de değil dünyanın başka ülkelerinde de çok değerli bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmuştur."

"İHSANOĞLU,TÜRK MİLLETİ’NİN BİRLİĞİNİN VE BÜTÜNLÜĞÜNÜN TEMİNATI OLACAK"

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, çatı adayı olarak tüm Türkiye’yi kucaklayan, Türk milletinin birliğinin ve bütünlüğünün teminatı olacağını vurgulayan Durmaz, "Sayın İhsanoğlu’nun adaylığı AKP’nin kimyasını bozmuş, hesaplarını alt üst etmiştir. Yozgat’ı ve Yozgatlıyı temsilde sorunu olan, her konuşması ve tavrıyla Yozgatlıları tereddütte düşüren Sayın Bozdağ’ın, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu anlamak için O'nun insanlık tarihine kazandırdığı ve Sayın Bozdağ ve Başbakanının boyundan büyük kitaplarını okumalarını tavsiye ederiz." dedi.

Bozdağ’ın cumhurbaşkanı adayının Yozgatlı olmasını içine sindiremediğini söyleyen Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlunun Yozgatlı olması bizler için bir gurur vesilesi olmalıdır. Çünkü Sayın İhsanoğlu inançlı, manevi değerlere sahip, milli ve birikimli bir cumhuriyet aydını, millet değeridir. Ekmeleddin İnsanoğlunun adaylığından korku duyanlar ve telaşa kapılanlar milletimizi ayrıştıranlardır. Küresel komplonun, yabancı hayranlığının, uluslararası senaryoların uşaklığına gönüllü olarak iştirak eden ne kadar dili ve zihniyeti bozuk insan varsa Sayın İhsanoğluna çamur atmaya kalkışmaktadırlar. Sayın Bozdağ da bunlardan biridir. Sayın İhsanoğlu'nun geçmişinde haram lokma yoktur, ayakkabı kutuları yoktur, soygun yoktur, yolsuzluk yoktur, bölücülerle pazarlık yoktur. Milliyetçiliği ayaklar altına almak, yol için cami yıkmak, keyif için gönül kırmak, evlat için hazine arazisi yağmalamak, iktidar koltuğu için iradesini ipotek ettirmek yoktur. Sayın İhsanoğlunu’nun temelinde Türk ve İslam’a ait tüm değerler vardır. Sayın İhsanoğlu’nun temelinde bizatihi Türk milleti, mayasında millet aşkı vardır. Sayın İhsanoğlu birliğin ve kardeşliğin üzerinden yükselmiştir. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgat için ve ülkemiz için çok büyük bir değer olup, adının açıklandığı ilk andan itibaren tüm Türkiye’de ve toplumun büyük bir kesiminde çok büyük bir hüsnü kabulle karşılanmıştır. Yozgat ilk defa karşılaştığı bu tarihi fırsatı heba etmeyecek, sadece Yozgat’ta yaşayanlar değil, Türkiye’nin her tarafında yaşayan hemşerilerimiz ve yüce Türk milleti büyük bir heyecanla sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığını beklemektedir."

CİHAN

Yorumlar