MHP'de yeni operasyon

MHP Başkanlık Divanı, partinin Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il teşkilatları ile Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarını, yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattı.

Google Haberlere Abone ol
MHP'de yeni operasyon

MHP'de muhalifler, kurultay için yaptıkları başvurunun neticelenmesini beklerken, parti yönetimi operasyonlarını hızlandırdı. Kurultay talebi için imza veren teşkilatlar tek tek kapanıyor. 

Son olarak, MHP Başkanlık Divanı, partinin Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il teşkilatları ile Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarını, yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, partisinin Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il teşkilatları ile Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarının, yeni teşkilat kuruluncaya kadar MHP Başkanlık Divanı tarafından kapatıldığını bildirdi.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, "Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il, Elazığ merkez, Bayburt merkez, Gümüşhane merkez ilçe teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır" ifadesine yer verdi.

Bu kararın, bugün il başkanlıklarına ve valiliklere bildirildiğini aktaran Çetin, şunları kaydetti:

"Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir."

Yorumlar