MHP yönetiminde çatlak iddiaları

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, Devlet Bahçeli'ye destek için hazırlanan bildiriye imza atmadığı iddia ediliyor; ancak Bahçeli dün yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı

Google Haberlere Abone ol
MHP yönetiminde çatlak iddiaları
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Vural'ın imza atmadığı iddia ediliyor. MHP kulislerinde, Vural’ın muhaliflere yönelik kullanılan sert dil nedeniyle metni imzalamadığı belirtiliyor. 

MHP’de muhaliflerin imza toplayıp mahkemeye giderek başlattığı olağanüstü kurultay hareketi, Genel Merkez’den gelen “tedbir” kararlarıyla tartışmalı bir sürece girerken, “içeriden” yeni tartışmalar gündeme geldi. Sosyal medyada bir süreden beri taraflara itidal çağrısı yapan Grup Başkanvekili Oktay Vural, şimdi de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye destek için hazırlanan deklarasyona imza atmadı. Gazete Habertürk'ten Salih Çolak'ın haberine göre Vural’ın deklarasyona imza atmaması, MHP kulislerinde bomba etkisi yarattı. Kamuoyuna açıklanmayan ancak altındaki imzalarla birlikte milletvekillerinin Bahçeli’ye verdiği desteği gösteren deklarasyona, imza istenmeyen Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu’nun yanı sıra, vekillerden bir tek Oktay Vural imza atmamış oldu.

Vural’ın muhaliflere yönelik kullanılan sert dil nedeniyle metni imzalamadığı belirtiliyor. Genel Merkez ise deklarasyon iddialarını doğrulamadı. Vural, sosyal medya üzerinden geçen günlerde yaptığı açıklamada, muhaliflerin yanı sıra Genel Merkez’e yönelik de algılanan şu uyarıları yapmıştı: “Ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluşturma ve derinleştirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiği açıktır. Bu tartışmaların derinleşmesini geleceğe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler.”

Yorumlar