MHP yönetimi kararı temyize götürüyor

Muhalifler tarafından partinin kurultaya götürülmesi için açılan davada çıkan karar MHP genel merkezi tarafından temyize götürülüyor

Google Haberlere Abone ol
MHP yönetimi kararı temyize götürüyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nin MHP'li muhaliflerin açtığı davada, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararıyla ilgili "Türkiye'de üçüncü büyüklükteki bir siyasi parti üstelik Meclis'te temsil edilen bir partinin sadece bir dernekmişçesine kayyuma teslim edilmeye kalkılması aslında hayretle takip edilecek bir sonuç. Bu nedenle bu kararın doğru olduğu kanaatinde değiliz, isabetli bulmuyoruz." dedi.

Yalçın, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mahkemenin böyle bir karar vermesini beklemediklerini belirten Yalçın, mahkemeye gönderdikleri cevabi yazıda ve yapılan savunmada mahkemenin yetkisizliğinden başlamak suretiyle, siyasi partilerde muhatabın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi olduğunu ısrarla ifade ettiklerinin altını çizdi. Kararın çok daha yeni olduğuna dikkati çeken Yalçın, "Hukuk büromuzla bunu değerlendirmemiz gerekir. Henüz öyle bir aşamada değiliz ama onu yaptığımız takdirde kamuoyuna açıklarız." dedi.

Parti içindeki muhaliflerin karara ilişkin ilk açıklamalarını da değerlendiren Yalçın, şunları kaydetti: "Hukuk yolu tüketilmeden böyle bir sonuca varmanın yanlış olduğu kanaatindeyiz. Dolayısıyla sonucu temyiz ettiğimiz makamlarda ve mahkemelerde görmek durumundayız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, kongre süreci ile ilgili yol haritasını ocak ayı itibariyle zaten ortaya koymuştu. Ocak ayında aldığımız kararı alan merci Merkez Yönetim Kurulu'dur. Dolayısıyla hatırlatıyorum, Merkez Yönetim Kurulu Milliyetçi Hareket Partisinin en yetkili karar alma mekanizmasıdır ve 2015 yaptığımız büyük kongre ile ortaya çıkmıştır. Böyle bir sonucu, böyle bir iradeyi kimsenin görmezden gelmesi mümkün olmamalıdır diye düşünüyoruz. O halde ocak ayında parti genel merkezi ki bu genel merkez şu anda genel başkanlık makamı, merkez yönetim kurulu, merkez disiplin kuruluyla boşluk kabul etmeyen bir şekilde işinin başındadır zaten. Her hangi bir boşluk yok. O halde alınan kararlar yetkili kurullarımız tarafından alındığına göre bu kararın bu takvimin devamında ısrarlıyız ve bunu gerçekleştireceğiz."

"Temyiz başvurusunu ne zaman yapacaksınız" sorusuna Yalçın "En kısa zamanda." karşılığını verdi.

Yorumlar