MHP seçim sandıklarındaki endişesini paylaştı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, milletin iradesinin sandık başında çalınmaması gerektiğine dikkat çekerek mükerrer oy kullanılmasının önlenmesi amacıyla etkili tedbir alınmasının da aynı şekilde özel önem arz ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP seçim sandıklarındaki endişesini paylaştı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, milletin iradesinin sandık başında çalınmaması gerektiğine dikkat çekerek mükerrer oy kullanılmasının önlenmesi amacıyla etkili tedbir alınmasının da aynı şekilde özel önem arz ettiğini söyledi. Büyükataman, sandık başına yazılan görevlilerin AKP’nin yan kuruluşu hükmündeki bir sendikadan yazıldığı iddialarının şimdiden akıllara soru işaretleri getirdiğini vurguladı.

    30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri ve sandık güvenliğine ilişkin yazılı açıklama yapan İsmet Büyükataman, bu seçimlerin tarihi öneme haiz olduğuna vurgu yaparak “Bu seçim, temizliğin kokuşmuşlukla mücadelesine konu olacaktır. Bu seçim dürüstlüğün, kul hakkını gözetmenin ve Allah korkusunun yolsuzlukla, hırsızlıkla, vurgunculukla ve yağmacılıkla mücadelesi halinde geçecektir. Özetle, Türk milleti geleceğini oylayacaktır.” dedi.

    Büyükataman, sandık başında tecelli edecek milli iradenin, millet ve devlet olarak geleceği ve kaderi belirleyeceği, AKP iktidarına bir ikaz olacağını belirterek, ancak sandıklarla ilgili büyük endişeler taşıdıklarını kaydetti.

    “BAŞBAKAN HANGİ SENDİKADAN KAÇ KİŞİNİN SANDIK BAŞINA YAZILDIĞINI AÇIKLAMALI”

    Sandık başına yazılan görevlilerin AKP’nin yan kuruluşu hükmündeki bir sendikadan yazıldığı iddialarının şimdiden akıllara soru işaretleri getirdiğine dikkat çeken MHP’li Büyükataman, şöyle devam etti:
“Başbakan, hangi sendikaya mensup kaç kişinin sandık başına yazıldığını çıkıp açıklamalı, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin şeffaf ve güvenilir olması hususunda üzerine düşen görevi yapmalıdır. Aksi takdirde bu seçimlere şaibe karışacak, seçimler daha yapılmadan hükümsüz bir hal alacaktır. Milletin iradesi sandık başında çalınmamalıdır. Sandık başında oy verme işlemlerinin her türlü baskı ve etkiden uzak yürütülmesi, sandık güvenliğinin bütün unsurlarıyla tam olarak sağlanması, oyların sayımı ile ilçe ve il seçim kurullarında birleştirilmesi işlemlerinde adalet ve hukuk yolundan sapılmaması ve bu işlemlerin etkili biçimde denetimi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla seçim çerçevesinde gelen oyların birleştirilmesi işlemlerinin her aşamasının siyasi partiler tarafından tam olarak izlenmesi ve kaydedilmesi imkânının sağlanması bu alandaki şüphe ve endişeleri kısmen de olsa gidermek bakımından çok önemli ve gereklidir. Mükerrer oy kullanılmasının önlenmesi amacıyla etkili tedbir alınması da aynı şekilde özel önem arz etmektedir.”

    “30 MART GÜNÜ ZAVALLILARA ZELZELE YAŞATACAKTIR”

    İsmet Büyükataman, seçim sürecinde muhalefet partilerine yönelik idari ve adli baskılar, ayrımcı muameleler ve keyfi uygulamaların, aynı şekilde seçim güvenliğini tehlikeye atacak kanunsuz eylemler olacağını öne sürerek “Başta partililerimiz olmak üzere, her bir vatandaşımız oyuna sahip çıkmalı, oyunu takip etmeli oyunun milli irade dolandırıcılarının kapkaçına maruz kalmasına müsaade etmemelidir. Kaçınılmaz hesaplaşma, bastırılamaz milli irade, yayından fırlayan ok gibi olan milli şuur 30 Mart günü Başbakan’a, pazarlık ortaklarına, yabancılardan merhamet uman zavallılara zelzele yaşatacaktır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar