MHP: Osmanlı Sadrazamı Âli Paşa bile Erdoğan’dan daha demokrat

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof.

Google Haberlere Abone ol
MHP: Osmanlı Sadrazamı Âli Paşa bile Erdoğan’dan daha demokrat

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, dün internete düşen ses kaydı için “Bakalım Başbakan bunu da ‘montaj’ diyerek yalanlayacak mıdır. Bakalım Erdoğan Demirören’in oğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, babasının düşürüldüğü bu acınacak duruma nasıl bir tepki gösterecektir?” ifadesini kullandı.

    Söz konusu ses kaydıyla ilgili yazılı değerlendirme yapan Semih Yalçın, Osmanlı Sadrazamı Âli Paşa’nın bile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan daha demokrat olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Osmanlı tarihinde bile gazetecilik hayatının başladığı dönemden cumhuriyete kadar bir sadrazamın veya bir başka devlet adamının gazetecilere böylesine hakaretamiz ifadeler kullandığı görülmemiştir. Vaktiyle Yeni Osmanlıların baskı ve zulmünden şikayet ettiği, dönemin Sadrazamı Âli Paşa bile Başbakan Erdoğan’dan daha demokrattır. Âli Paşa, 1871 yılında yazdığı siyasi vasiyetnamesinde şöyle demiştir: ‘Basın hürriyeti ancak hatalarını düzeltmek istemeyen hükümetler için bir tehlikedir... Bir milletin düşüncesini baskı altında tutmak, onu birtakım gizli yollar aramaya zorlar, eninde sonunda bulur bu yolları. Hürriyetsizlik her türlü fesadı kolaylaştırır. Devletin emniyeti tehlikeye girer, zora başvurmak gerekir. Basın hürriyeti, kötülükle savaşmak ve faydalı olmak isteyen her hükümetin tabii müttefikidir.’
    
    Başbakan Erdoğan, Âli Paşa’dan tam 143 yıl sonra ondan daha geride bir zihniyete sahip olduğunu göstermiştir. Başbakan Erdoğan, gericilikte türünün ilk ve son örneğidir.”

    "YAŞATTIĞIN OLİGARŞİK ZORBALIĞA BİR SON VER"

    İl il dolaşarak muhalefete ve kendisini eleştiren herkese demediğini bırakmayan Başbakan Erdoğan’ın; seyyar küfürbazdan, ayaklı dedikodu gazetesinden farksız olduğunu belirten Yalçın, “Bu ses kaydı, rezil sövgülerini telefonda da sürdürdüğünün delilidir. Başbakan özgür basın istememekte, eleştiriye tahammül göstermemektedir. Başbakan Erdoğan antidemokrattır, dikta özlemi içindedir.” dedi.

    MHP’li Yalçın, “Başbakan’ın basına, medya patronlarına, gazete, televizyon ve İnternet’teki haber portallarına, medya çalışanlarına yağdırdığı hakaretlere cevap verecek yürekli gazeteciler, diyet borcu olmayan haysiyet sahipleri nerededir?” diye seslendi.

    “Gazeteciler öncelikle kendi izzetinefislerini ve haklarını sonrada halkın çıkarlarını savunabilmelidir.” ifadelerini kullanan Yalçın, “Basın kuruluşları ve gazeteciler haysiyetlerini ve onurlarını kurtarmalı, bu küfürbaz Başbakan’a haddini bildirmelidir. Başbakan son günlerde ‘Birinci parti çıkmazsak siyaseti bırakırım.’ demeye başlamıştır. Başbakan’ın asıl söylemediği husus, hırsızlığı ve yolsuzluğu ne zaman ve ne olursa bırakacağıdır. Aslında Başbakan’ın siyaseti bir an önce bırakıp milletimizi daha fazla mustarip kılmaması temennimizdir. Ancak öncelikle bırakması gereken şey bellidir:Başbakan Erdoğan’a sesleniyoruz: Ey hükûmetin başı! Adaletin ve basının yakasını bırak! On bir yıldır millete yaşattığın oligarşik zorbalığa bir son ver!” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar