MHP milletvekilleri: Birilerinin siyasi gasp yapmasına müsaade etmeyeceğiz

MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı, kesin olmayan sonuçlara göre yerel seçimlerde Büyükşehir belediye başkanlığını kazanan adayları Hüseyin Sözlü’nün başarısını gölgelemeye dönük girişimler konusunda endişelerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP milletvekilleri: Birilerinin siyasi gasp yapmasına müsaade etmeyeceğiz

MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı, kesin olmayan sonuçlara göre yerel seçimlerde Büyükşehir belediye başkanlığını kazanan adayları Hüseyin Sözlü’nün başarısını gölgelemeye dönük girişimler konusunda endişelerini dile getirdi.

MHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Seyfettin Yılmaz, Adana’nın, tarihi seçimlerinden birini daha yaşadığını söyledi. Basın toplantısının yapıldığı saat itibariyle MHP’nin Adana Büyükşehir belediye başkanlığını kazandığını belirten Yılmaz, “Fakat 2009 seçimlerinde olduğu gibi yine malum bir takım güçlerin hangi çalışmalar içerisinde olduğu, neler yapmak istedikleri noktasında ciddi tereddütlerimiz var. Baktığımızda sahada kimler vardı? Kültür ve Turizm Bakanı (Ömer Çelik) işi gücü bırakmış seçim kurullarına giriyor. İlin valisi (Hüseyin Avni Coş) okul okul seçim kurullarını geziyor. Orada ‘işte bu işler niçin hızlı yürümüyor?’ gibi bir takım sorular. Bir ilin valisinin görevi herkese eşit şekilde davranarak, adil bir seçimin geçirilmesidir. (Valinin) ‘Asayişi sağlıyorum’ ifadeleriyle okullarda; yine yürütme üyesi bakanın seçim kurullarını gezmesi ‘acaba bir baskı unsuru mu oluşturulmak isteniyor?’ sorusu ile tereddütlerimizi artırmıştır.” dedi.

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2009’da yaşanan örneklerde olduğu gibi ‘Devletin gücüyle seçim kurulları etki altında bırakılarak, sonuçları değiştirmeye yönelik bir müdahale olacak mı?’ şeklindeki kaygıların arttığını vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti: “Aldığımız sonuçlara göre, sandıkların yüzde yüzüne yakını açıldı. (MHP ile AKP arasında) yaklaşık 21 bin oy farkı olmasına rağmen saat 11.00’de Kültür ve Turizm Bakanı’nın tüm sandık görevlilerine attığı mesajla ‘yerlerinizi terk etmeyin’ diyerek, oluşturulan algıyla seçimlere yönelik oluşabilecek bir takım olumsuz etkilere dikkat çekmek istiyoruz.”

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’ın da bu çerçevede Adana’ya geldiğini hatırlatan Yılmaz, “Ne yaparlarsa yapsınlar; devletin hangi gücünü kullanacaklarsa kullansınlar, Adana’nın iradesini hiçbir şekilde kimsenin gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Bir ilin valisinin okul okul gezmesini çok doğru bulmuyoruz. Valinin birinci görevi asayişi sağlamaktır.” diye ifade etti.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da Adana halkının oyu en iyi bir şekilde koruyacaklarını ve kimsenin bu hakkı gasp etmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Bu işin, sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizen Varlı, seçim kurullarında görev yapan hakimlere güvendiklerini belirtti. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayacaklarına inandığını dile getiren Varlı, “2009 yerel seçimlerinde seçimi kazandıktan 11 ay sonra Aytaç Durak’ı görevden aldılar. Adana’da bir siyasi gasp yaptılar. Biz halkımızın desteğiyle bu siyasi gasbı demokratik yollarla tekrar sandıkta aldık. Yeniden birilerinin siyasi gasp yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Böyle bir hükümetle karşı karşıya olunca, bunlardan her şeyi bekliyorsunuz. Onun için dikkatliyiz. Adanalı hemşehrilerimizin bunu bilmesini arzu ediyoruz. Mazbatayı alana kadar bize verilen oy emanetini sonuna kadar koruyacağız.” açıklamasını yaptı.




CİHAN

Yorumlar