MHP Milletvekili Korkmaz: Asıl paralel yapı AKP içindeki bir grup ve PKK'dır

Isparta MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, vatandaşların istedikleri partiye oy verebileceklerini vurgulayarak, AK Parti'nin toplumu 'paralel yapıdır, değildir' şeklinde tasnif etmesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Korkmaz: Asıl paralel yapı AKP içindeki bir grup ve PKK'dır

Isparta MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, vatandaşların istedikleri partiye oy verebileceklerini vurgulayarak, AK Parti'nin toplumu 'paralel yapıdır, değildir' şeklinde tasnif etmesini eleştirdi. Korkmaz, asıl paralel yapının AKP'nin içindeki bir grup ve güneydoğudaki PKK olduğunu belirtti.

Isparta'da seçim çalışmalarına katılan Korkmaz, bir soru üzerine mesajlarının herkese yönelik olduğunu söyledi. İktidarın 'paralel yapı' söylemlerini eleştiren Korkmaz, "Bunların (AK Parti) söylediği gibi kimseyi ‘paralel yapıdır, değildir’ diye ayrıştırmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçme ve seçilme özgürlüğüne sahiptir. Dün bu şikayet ettiği kesimler (Hizmet Hareketi) kendileriyle aynı yolda yürürken niye hiçbir eleştiride bulunmadılar. Kendilerini desteklerlerse tamam, ama başka partileri desteklerse tukaka..." ifadesini kullandı.

Türkiye’de iki paralel yapı olduğunu vurgulayan Korkmaz, bunlardan birinin AK Parti içindeki bir grup, diğerinin de PKK olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de iki paralel yapı vardır. Birincisi AKP içinde her türlü yolsuzluk, hırsızlıkla köşeyi dönmeye çalışan bir grup var; AKP içinde çok büyük kitlelere hizmet etmeye çalışanlar var, ama bu grup hırsızlıkla, yolsuzlukla memleketi soymaya çalışıyor. İşte bu paralel yapının ilki. İkinci paralel yapı ise ülkenin güneydoğusunda PKK-KCK’nın oluşturduğu yapıdır. Dikkat edin Başbakan her ikisi için de ağzını açmıyor. Tutturmuş paralel, haşhaşiler diye. Düne kadar bu insanlar senin iktidara gelmen konusunda her türlü gayreti gösterdi. Anayasa referandumunda ne kadar çalıştıkları ortada. Bu vefasızlığı kullar değil Allah da affetmez.” CİHAN

Yorumlar