MHP Milletvekili Işık dershaneleri sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği iki ayrı soru önergesinde dershanelerle ilgili 21 soruya cevap istedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Işık dershaneleri sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği iki ayrı soru önergesinde dershanelerle ilgili 21 soruya cevap istedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması için iki ayrı soru önergesi verdi. Milletvekili Işık, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde MEB Nabi Avcı'ya şu soruları yöneltti: "-Ülkemizdeki dershane sayılarının 2002-2013 döneminde yıllara göre değişimi nasıl olmuştur?
-Halen ülkemizde faaliyet gösteren özel dershane, okuma salonu ve etüt merkezleri ile bunlara ait derslik sayılarının bulundukları illere göre dağılımı nasıldır?
-Halen anılan dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinde çalışan personel sayısı ne kadardır? Personelin görev unvanlarına (yönetici, öğretmen, yardımcı personel vb.) göre dağılımı nasıldır?
-Halen anılan kurumlarda çalışan personelin gelecekte nasıl değerlendirilmesi düşünülmektedir?
-Anılan dönemde dershane faaliyetini bırakıp özel okula dönüşen kaç dershane vardır?
-Dershanelerin özel öğretim kurumları haline dönüştürülmesine yönelik çalışmaların 2015 yılına ertelendiği yönünde medyaya da yansıyan haberler doğru mudur?
-Doğru ise söz konusu dönüştürme sürecinde Bakanlığınızca uygulanacak temel ölçütler nelerdir?
-Anılan konuda dershane yöneticileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile öğrenci velilerinin görüşleri alınmış mıdır? Alındı ise kimler nasıl görüş bildirmişlerdir?
-Bakanlığınızca dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmaların, hükümetinizle PKK terör örgütü arasında yapılan müzakereler sonucunda başlatıldığı iddiaları doğru mudur?
-Bakanlığınızca anılan dershanelerin kapatılarak özel öğretim kurumlarına dönüştürülmesiyle milli eğitim sistemindeki hangi sorunların çözülmesi amaçlanmaktadır?
-Şimdiye kadar dershanelere olan ihtiyacın ortadan kaldırılması için Bakanlığınızca hangi önlemler alınmış ve hangi düzenlemeler yapılmıştır?
-Bu konuda ciddi bir çalışma yapılmadan dershanelerin kapatılmasının siyasi bazı hedeflere yönelik olduğu iddiaları Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir?
-Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2014-2015 yılları programı nasıldır?"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde yaşanacak sorunların çözümüne yönelik çalışmaları hakkındaki sorularını ise şöyle sıraladı: "-Son üç yılda ülkemizde faaliyet gösteren dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinde çalışan kaç kişi için toplam ne kadar SGK primi ödenmiştir? Ödemelerin yıllara göre dağılımı nasıldır?
-Halen anılan kurumların SGK prim borçları toplamı ne kadardır?
-Anılan dershanelerin 2015 yılında kapatılması durumunda söz konusu prim borçlarının tahsilatı nasıl yapılacaktır?
-Anılan kurumlarda çalışan personelin nasıl değerlendirilmesi düşünülmektedir?
-Anılan kurumlarda çalışan personelin işten ayrılması halinde alacakları kıdem tazminatları nasıl ödenecektir?
-Bu konuda Bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır?
-Varsa çalışmada hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Yaşanması muhtemel sorunlar nelerdir?
-Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2014-2015 yılları programı nasıldır?" CİHAN

Yorumlar