MHP Milletvekili Erdoğan: MİT Kanunu'yla tek kişilik tiyatro sahnelenecek

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Meclis'te görüşülen MİT Kanunu'nu sert bir dille eleştirdi: "Bu kanun teklifi devleti bir kurum olmaktan çıkarmakta, tek kişilik bir tiyatroya çevirmektedir.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Erdoğan: MİT Kanunu'yla tek kişilik tiyatro sahnelenecek

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Meclis'te görüşülen MİT Kanunu'nu sert bir dille eleştirdi: "Bu kanun teklifi devleti bir kurum olmaktan çıkarmakta, tek kişilik bir tiyatroya çevirmektedir. Yarın MİT de kirli çamaşırlarınızı ortaya çıkarırsa onu da mı kapatacaksınız?"

Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda devletin kurumsal yapısının ortadan kaldırılacağını iddia eden Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nda bile olmayan hakların MİT'e verileceğini ileri sürdü. Kanun teklifinin görüşülmesinin AK Parti iktidarının devletle olan probleminin bitmediğinin göstergesi olduğunu savunarak, "Öncelikle görüşmekte olduğumuz MİT Kanunu'nun Meclisimiz'e kanun teklifi olarak gelmesi çok manidardır. Bu kanun değişikliğinin kanun tasarısı olarak burada görüşülmemesi, AKP iktidarının devletle olan probleminin hâlâ bitmediğinin en açık göstergesidir. AKP iktidarı, 12 yıldır bütün kurumlara el atmış ve bütün kurumların yöneticilerini kendisi atamıştır ancak bu kanun teklifinde olduğu gibi istediği değişikliklerle ilgili olarak kendi atadığı kişilere bile güven duymamakta, onların bu kanun değişikliğinden haberdar olmasını dahi istememektedir." dedi. Emniyet ve yargıyı yeniden dizayn ve terbiye etmek maksadıyla MİT Kanunu'nda değişiklikler yapılmaya çalışıldığını öne süren MHP Milletvekili Erdoğan, "Yarın emniyetin size yaptıklarının benzerlerini MİT yaparsa, yani aile fertlerinizin, bakanlarınızın, bakanlarınızın oğullarının, atadığınız bürokratlarınızın kirli çamaşırlarını ortaya çıkarırsa devleti mi yıkacaksınız? MİT'i mi ortadan kaldıracaksınız? Ne yapacaksınız? Ayrıca bu kanun teklifi, çok ciddi bir af düzenlemesidir. Bugüne kadar PKK/KCK yapılanmasıyla ilgili yapılan bütün illegal görüşmeleri meşrulaştırmaktadır. Bu elbette ülkemizi, önümüzdeki dönemde öngöremediğimiz birçok sıkıntıyla karşı karşıya bırakacaktır. Yine bu kanun teklifi Sayın Başbakan. hükümet üyeleri ve yakınları hakkında yapılabilecek her türlü soruşturmaları, hazırlık soruşturması aşamasında savcının elinden alma, öğrenme ve engelleme imkânı getirmektedir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar