MHP Milletvekili Erdoğan: Çalınan minarenin hiçbir kılıfa sığacağı yok

MHP Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Erdoğan, "Başbakan paralel devlet yapılanması arıyorsa Güneydoğu'ya baksın.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Erdoğan: Çalınan minarenin hiçbir kılıfa sığacağı yok

MHP Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Erdoğan, "Başbakan paralel devlet yapılanması arıyorsa Güneydoğu'ya baksın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar diyorlar ama bu çalınan minare o kadar büyük ki hiçbir kılıfa sığacak tarafı yok." dedi.

Erdoğan, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında adaylığı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Muğla'ya verecekleri tek sözün, Muğlalının istemediği ve karşı çıktığı hiçbir projenin altına imza atmayacakları olduğunu söyleyen Milletvekili Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değindi: "Savcıları, hâkimleri, polisleri engelleyebilirsiniz ama herkesin bilmesi gereken bir şey var ki Türk milletini kimse engelleyemez. MHP olarak iki yıl önce söyledik, bu hükümetin bütün üyelerini Yüce Dîvan'a göndermek bizim boynumuzun borcu. Yolsuzlukların üstünü savcıları, polisleri engelleyerek örtemezsiniz. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir şey olsaydı, hükümet zaten istifa ederdi."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirerek, "Oradaki fotoğraflar, oradaki yol kontrollerine, bir oralara gidip baksınlar. Sayın Başbakan, Güneydoğu'daki paralel devlet yapılanmasını, KCK yapılanmasını yıkan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i görevden aldı ama şimdi kendi hükümetleri tarafından atanan ki bugün bu olaylarda ismi geçen emniyetteki şube müdürlerinin birçoğu AKP iktidara geldiğinde şube müdürü seviyesinde değillerdi. Bu iktidar döneminde, görevlerini başarıyla yapageldiler. Belli kıdeme geldiklerinde de Türkiye'de belli görevlere bu iktidar tarafından atandılar. İktidarda biz yoktuk, 11 senedir iktidarda olan bir partinin genel başkanı, Türkiye'nin Başbakanı çıkıyor, 'Devletin içindeki paralel devlet yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz.' diyor. Buna ne söyleyeceğimi ben de bilemiyorum. Bu kadroları, bu savcıları atamak için 2010 yılında referandumla Anayasa'yı değiştiren Sayın Başbakan'ın kendisi. Şimdi de kendi kurduğu bu sisteme, paralel devlet yapılanması diyor. Bu olayın mağduru biziz, 'Bana gelmek istiyorlar.' diyor. Ortada bir yolsuzluk varsa bunun doğrusunun usulüne göre ortaya çıkarılması mı gerekiyor, yoksa kapatılması mı gerekiyor?" şeklinde konuştu.

Toplantıda MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, İl Genel Meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar