MHP Lideri Bahçeli: Kutuplaşma ve cepheleşmeyi körüklemekten vazgeçilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin yeni seçimlere hazırlandığını ve gerilim siyasetinden uzak durulması gerektiği uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP Lideri Bahçeli: Kutuplaşma ve cepheleşmeyi körüklemekten vazgeçilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin yeni seçimlere hazırlandığını ve gerilim siyasetinden uzak durulması gerektiği uyarısında bulundu. Bahçeli, "Türkiye kritik günler yaşamaktadır. Türkiye’de artık seçim tartışmalarına son verilmeli, gerilim stratejisinden vazgeçilmelidir. Kutuplaşma ve cepheleşmeyi körükleyerek taraftarlarını keskinleştirme heveslerinden vazgeçilmelidir. Türkiye’nin huzur içerisinde geleceğini sağlayacak seçimlere önem verilerek birlik ve beraberlik içerisinde millet iradesine saygı gösteren davranışlarla geleceğimizi tekrar belirleme çabalarımız sürdürülmelidir.” diye konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde MHP’nin kazandığı Ankara’nın Etimesgut ve Polatlı ilçelerine tebrik ziyaretinde bulundu. Etimesgut Belediyesi önünde Başkan Enver Demirel tarafından karşılanan MHP Lideri, daha sonra makama çıkarak belediyenin son durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra Belediye önünde vatandaşlara seslenen Bahçeli, Türkiye genelinde bin 394 seçim çevresinde mahalli idareler seçimleri gerçekleştirildiğini ve baskılara rağmen MHP’nin başarılı bir sonuç aldığına değindi. Bahçeli, "Bu seçimler sonucunda Türk milleti bütün zorluklara rağmen engellere, sandık güvenliğinin sağlanmamasına rağmen, sayım sırasında şaibelerin ortaya çıkmasına rağmen Milliyetçi Hareket Partisi’ne büyük bir teveccüh gösterilmiş ve MHP bu seçimlerin tek başarılı partisi olmuştur." dedi.

GENEL SEÇİMLER 7 HAZİRAN 2015’TE OLACAK

Mahalli idareler seçimlerinden sonra 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk defa halk tarafından gerçekleştirileceğine değinen Bahçeli, 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler için de tarih verdi. Bahçeli, "YSK’nın belirlediği takvime göre 10 Ağustos’ta birinci tur, 24 Ağustos’ta ikinci tur olmak üzere 28 Ağustos’ta halkımız kimi seçerse görevi devralacağı gün olacaktır. Onun arkasından hemen 25’inci dönem milletvekilleri seçimi gündeme gelecektir. 2011’de yapılmış olan 24’üncü dönem milletvekili seçimlerinin 12 Haziran 2015 gününe kadar tekrarlanması gerekmektedir. 7 Haziran 2015, 25’inci dönem milletvekilliği genel seçimleri olacaktır." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni destekleyen vatandaşlara seslenen Bahçeli, artık Türkiye’nin gerilim siyasetinden kurtulması gerektiğini kaydetti. Bahçeli şöyle devam etti: "MHP’yi desteklemiş olan değerli vatandaşlara önümüzdeki süreç içerisinde millet hizmetini, milleti uyarma ve uyandırma görevlerini yerine getireceklerine inanıyoruz. Türkiye kritik günler yaşamaktadır. Türkiye’de artık seçim tartışmalarına son verilmeli, gerilim stratejisinden vazgeçilmelidir. Kutuplaşma ve cepheleşmeyi körükleyerek taraftarlarını keskinleştirme heveslerinden vazgeçilmelidir. Türkiye’nin huzur içerisinde geleceğini sağlayacak seçimlere önem verilerek birlik ve beraberlik içerisinde millet iradesine saygı gösteren davranışlarla geleceğimizi tekrar belirleme çabalarımız sürdürülmelidir."

Bahçeli daha sonra ziyaretlerde bulunmak için Ankara’nın Polatlı ilçesine hareket etti.
CİHAN

Yorumlar