MHP'li Özdağ: FETÖ'cüler yeniden deneyebilir

MHP'li Özdağ, FETÖ'cülerin darbe girişimi tehlikesinin henüz geçmediğini, yeni bir girişimde bulunabileceklerini savundu

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Özdağ: FETÖ'cüler yeniden deneyebilir
MHP'li vekilden korkutan açıklama! Yeniden deneyebilirler
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'nin hala darbe tehlikesini aşamadığını belirterek, "Gülenci subaylar, önümüzdeki aylarda dış dinamiklerin de etkisiyle gerçekleştirilebilecek politik, ekonomik ve psikolojik istikrarsızlaştırma operasyonları sonrasında yeni bir darbe girişimini deneyebilirler" dedi.

Özdağ, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe teşebbüsünün ardından Hükümet yetkililerinin darbenin etkilerini aşmak için sunduğu önerileri eleştiren Özdağ, "Darbenin nedeniyle ilgili temel tespit olan 'sistem darbe üretmektedir' tespiti doğru değildir. 15 Temmuz darbe girişiminin nedeni sistem değil TSK'da gerçekleşen 'mehdici' kadrolaşmadır. 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk siyasal İslamcı darbe girişimi gerçekleşmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, 'mehdi' iddiasını taşıyan bir kişiye bağlı kadroların teşebbüsüdür" diye konuştu.

"Türkiye, hâlâ tehlikeyi aşmış değildir" ifadesini kullanan Özdağ, TSK'da ve devlet mekanizmalarında FETÖ mensupları kaldıkça Türkiye için tehdidin devam edeceğini belirtti. Özdağ, "Gülenci subaylar, devam eden bütün gözaltı ve tutuklamalara rağmen önümüzdeki aylarda dış dinamiklerin de etkisiyle gerçekleştirilebilecek politik, ekonomik ve psikolojik istikrarsızlaştırma operasyonları sonrasında yeni bir darbe girişimini deneyebilirler. Cemaatin oluşturduğu tehdidin hızlı ve doğru adımlarla tamamen yok edilmesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı için hayati bir gerekliliktir" dedi. İktidarın toplumsal bölünmüşlüğü ve gerilimi düşürecek adımlar atmaya devam etmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal anlamda tarafsızlaşması ve muhalefetle samimi, sıcak ilişkiler kurması gerektiğini ifade eden Özdağ, insan sorununun aşılması için başta TSK'da olmak üzere emekli olmuş milli kadrolardan yararlanılması, TSK'nın üst kademesinin hızla değiştirilerek, gençleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Özdağ, "Darbe teşebbüsü sırasından moral olarak ezilen komutanların, TSK'yı yaşadığı travmadan başarıyla çıkarması mümkün olmayabilir. Bu komuta kademesi görevden ayrılmadan 15 Temmuz gecesiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkması mümkün değildir" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT içinde de FETÖ'cülerin temizlenmesi gerektiğini savunan Özdağ, "MİT, darbenin cemaatçi darbe olduğunu hatta bir darbe olduğunu dahi tespit edememiştir. MİT'in cemaatin ilk çemberine nüfuz edemediği anlaşılmaktadır. MİT'teki cemaatçi yapılanma da hızla tasfiye edilmelidir." ifadesini kullandı. Ergenekon, Balyoz ve casusluk davalarında TSK'dan ayrılmaya zorlanan kurmay kadrosunun tekrar göreve dönmesinin çıkarılacak yasayla sağlanmasının da gündeme alınması teklifinde bulunan Özdağ, Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının doğru olmadığını savundu.

"FETÖ PKK İŞBİRLİĞİ ENGELLENMELİ"

Özdağ, terör örgütleri IŞİD ve PKK ile de mücadelenin hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki süreçte FETÖ ile PKK ve IŞİD arasında oluşabilecek işbirliğini zayıflatmanın yolu, TSK ve jandarma kadrolarının asıl işlerine hızlı dönmelerinden geçmektedir" değerlendirmesinde bulundu. Soru üzerine Özdağ, FETÖ mensuplarının her siyasi partinin içine sızmak için çaba harcadığına dikkati çekerek, "MHP, cemaatin sızmalarına karşı kendisini en iyi korumuş partidir. Sayın Bahçeli'nin cemaate karşı tavrı diğer siyasi parti genel başkanlarına göre daha kesin ve net olmuştur" dedi.

Yorumlar