MHP'li Oktay Vural: Safları sıklaştıralım

MHP'li Oktay Vural, "Darbeye karşı oluşturulan bu safı güçlendirmemiz gerekiyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Oktay Vural: Safları sıklaştıralım
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, "Darbeye karşı oluşturulan bu safı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu safı bozarsak, Allah korusun bu zihniyetin yeni pozisyon elde etmesi mümkün olabilir." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vural, 15 Temmuz'da yaşananların "unutulmayacak türden" olduğunu dile getirdi.

12 Eylül 1980 darbesini de yaşadıklarını, ancak böylesi bombalama ve saldırılarla ilk kez karşılaştıklarını belirten Oktay Vural, bu olayın, ortak değerleri korumanın ne kadar anlamlı olduğunu ortaya çıkardığını ifade etti.

"Şu aşamada yapılması gereken safları bozmayıp, bu tehditlerin ortadan kaldırılmasıdır" diyen Vural, "Darbeye karşı oluşturulan bu safı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu safı bozarsak, Allah korusun bu zihniyetin yeni pozisyon elde etmesi mümkün olabilir. Demokrasi, hürriyet, milli irade safını bozmamak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bir an önce devlette restorasyon çalışmalarının başlaması gerektiğini söyleyen Oktay Vural, "Bu girişim, uzun vadeli, sinsi bir çalışmanın geldiği bir boyut. Balyoz ve Ergenekon'un hangi amaçla yapıldığı şimdi daha iyi ortaya çıkıyor. İnşallah iktidar ve muhalefetin birbirini anlayabileceği bir sürece gireriz." diye konuştu.

Bu sürecin, siyasi istismara dönüştürmeden sistem olarak ele alınması gerektiğini dile getiren Vural, "Bu olaydan gerekli dersleri çıkarmalıyız. Hangi partiden olursak olalım, liyakat ve basirete göre bu devlette yer almak bizim hakkımız." şeklinde konuştu.

"Tehlike gelip geçmiş değil. Kimin ne zaman ne yapacağını bilmiyoruz." ifadesini kullanan Oktay Vural, OHAL kararının bu yapıyla mücadele açısından önemli olduğunu kaydetti.

Vural, "Bazı kararları çabuk almanız lazım. Bu sinsi zihniyetin nerede, ne yapacağı belli değil. Bazı kesimlerin endişesi var ama OHAL'ın ana hedefi milletin özgürlükleri, özgür medya değil, bunları ortadan kaldırmak isteyen terör örgütüdür." ifadelerini kullandı.

Yorumlar