MHP'li muhalifler mahkeme kararını kabullenmiyor

MHP'li muhalifler iki mahkeme tarafından verilen kongre sürecini durdurma kararını kabullenmiyor. Akşener'den sonra Aydın da kararın yok hükmünde olduğunu savundu

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhalifler mahkeme kararını kabullenmiyor
MHP'li muhalifler iki yerel mahkeme tarafından verilen kongre sürecinin dudurulması kararını kabullenmek istemiyor. Meral Akşener ve Koray Aydın, mahkemelerin verdiği kararların yok hükmünde olduğunu belirterek önceki mahkeme kararlarının geçerli olduğunu savundu. MHP Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener bugün yaptığı açıklamada yerel mahkemelerin verdiği kararın yok hükmünde olduğunu savundu. Akşener'in ardından açıklama yapan Koray Aydın da aynı görüşleri savundu. 

Kurultay çalışmaları kapsamında Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gelen Akşener, MHP ilçe teşkilatının balkonundan kalabalığa seslendi. Akşener, 2 Kasım'dan itibaren engellenemeyecek bir yürüyüşün parçasını olduklarını söyledi.

HE

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "İki karar Sulh Hukuk Mahkemesinde verilen kararla mukayese edildiğinde 'yok' hükmündedir. İkincisi de, önüne gelenin bu ilçelerden bu tür kararların alınabilmiş olması kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için, bu sebeple hukuksuz bir iş yapmış olan iki hakimin HSYK'a şikayet edilmesi gerekir, dediler. Biz de şikayet edeceğiz." dedi.

Ellerindeki gücü kaybedenlerin milletin yürüyüşüne engel olamayacağını kaydeden Akşener, "Ne yaparlarsa yapsınlar 15 Mayıs'ta kongremizin önüne geçemeyecekler. Bu kongre olacak ve başarılacak yeni yolda yeni yönetim, anlayış ve zihniyet hayata geçirilecek." diye konuştu.
Akşener, daha sonra Alanya ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Burada da vatandaşlara seslenen Akşener, bugün aday olarak ortaya çıkmasında 1 Kasım seçimlerinde alınan oy oranlarına bağlı olduğunu kaydetti. Bu sonucun partililer tarafından beğenilmediğinden emin olduğunu ifade eden Akşener, şöyle konuştu:

Hiçbiriniz bunu içine sindiremedi. Denildi ki bu ülkücü hareketin potansiyeli ile alakası olmayan bir oydur, sonuçtur. O gün, 'gelin istişare yapalım' dedik. İstişare sünnettir. Yemin ediyorum o gün toplansaydı ve sayın Bahçeli aday olsaydı, seçilirdi. Bir ay içerisinde o kongre toplansaydı birçok şey başka türlü olabilirdi.

Kararın kendilerini henüz görmedik. Ama hukukçularla yaptığımız toplantıda ortak görüş şudur: İki karar Sulh Hukuk Mahkemesinde verilen kararla mukayese edildiğinde 'yok' hükmündedir. İkincisi de önüne gelenin bu ilçelerden bu tür kararların alınabilmiş olması kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için, bu sebeple hukuksuz bir iş yapmış olan iki hakimin HSYK'ya şikayet edilmesi gerekir, dediler. Biz de şikayet edeceğiz.

KORAY AYDIN DA AYNI GÖRÜŞTÜ

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararlarıyla ilgili "Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı dün alındığı söylenen kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

İzmir'de bir otelde düzenlenen Ülkücü İktidar için Büyük İzmir Buluşması etkinliğinde partililere seslenen Aydın, olağanüstü kongre sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ülküdaşlık ve kardeşlik hukukunun ortadan kalkmasıyla parti yöneticilerinin kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen Aydın, "Bizi biz yapan değerlerimizi kaybettik. Biz son 3 seçimden beri Meclis'in en yaşlı partisiyiz." dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle bu salonda toplandıklarını vurgulayan Aydın "Bizi bu salona toplayan nedenler var. Canımız yanıyor. Tabiri caizse hepimizin ateşi yükselmiş. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlara isyanımız var. MHP delegelerinin imza vererek başlattığı olağanüstü kurultay süreci böyle duyguların esirliği altında hayata geçirilmiştir. Hiçbir tanesi kendi şahsı adına bir adım atmamıştır." dedi.

MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararını değerlendiren Aydın, şunları söyledi:
"Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı dün alındığı söylenen kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka getirilecektir. Bundan kaçış yoktur. Böyle saçma sapan kararların arkasına gizlenerek, çıkmış olan bu iradenin önünden kaçmak mümkün değildir."
 

Yorumlar