MHP'li muhalifler 'çıkış yolu' için toplandı

MHP'li muhalifler mahkemeler tarafından verilen kararlardan sonra çıkmaza giren hareketleri için yeni bir yol bulmak için toplandı

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhalifler 'çıkış yolu' için toplandı
MHP'de kriz silbaştan; mahkeme muhaliflerin olağanüstü kurultayda aldığı kararları durdurdu!YSK, MHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultayı hakkında görüş bildirmedi"MHP'li muhaliflerin kurultay kararlarına tedbir koyan mahkeme davacı ve davalıları karıştırdı mı?"MHP’li muhaliflerden mahkemeye yeni başvuru

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın girişimiyle genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın, Yüksek Seçim Kurumu'nun "MHP kurultayı 10 Temmuz'da toplanamaz" kararı vermesine ilişkin olarak, bugün saat 14.00'de Ankara'da bir araya geldi. MHP'de muhaliflerin bundan sonra izleyecekleri yöntemi belirlemek üzere bir araya geldikleri belirtildi.

Genel başkan adayları toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, "Beşinci parti" iddialarını sorması üzerine Oğan, "Buralardan beşinci parti çıkmaz. Buralardan Milliyetçi Hareket Partisinin kurultayını yapması ve bir genel başkan seçmesi çıkar, onun dışında bir şey çıkmaz" diye konuştu. 

Oğan, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim bütün çabamız, bütün gayretimiz kasım ayında AKP'nin erken bir seçimle Milliyetçi Hareket Partisi'ni hazırlıksız yakalamasını engellemektir. Bu sebeple de neyin pahasına olursa olsun bu kurultayın yapılacağından kimse şüphe etmesin. Hiç kimse koltuğunda 2018'e kadar rahat oturamayacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Koray Aydın ise, "Yeni plan, yeni yol haritasını mı konuşacaksınız?" sorusuna, "Değerlendirme yapacağız. İleriye dönük işlemle ilgili bir görüşme yapmayacağız" karşılığını verdi. 

Özdağ, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, "Meral Hanım, Koray ve Sinan Bey hep birlikte buluşacağız. Ramazan Bayramı sonrası kurultaya ilişkin izleyeceğimiz yol haritasını değerlendireceğiz. Bundan sonra da ortak hareket edip-etmeme konusunda karşılıklı görüş alış-verişinde bulunacağız. Ortak hareket edip kongreyi toplamak istiyoruz" dedi.

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener yazılı açıklamasında, 10 Temmuz Kurultayı'nın yapılamayacağına ilişkin yargı kararlarını ve Genel Merkez yönetimini eleştirdi. Meral Akşener 19 Haziran Kurultayı'na karşı alınan tedbir kararının hukuksuz olduğunu savundu. Akşener karara itiraz ettiklerini ancak, kendilerine 10 Temmuz'a kadar hiçbir evrak ya da dilekçenin ciddiye alınmayacağının ifade edildiğini belirtti.

Yorumlar