MHP'li muhalifler 'çatlak'la toplandı

MHP'li muhalifler dün yaşanan büyük çatlakla bugün 'tüzük kurultayı' için toplanıyor

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhalifler 'çatlak'la toplandı
MHP’de mahkemenin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı bugün toplanıyor. Kurultaya saatler kala iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener’in tek başına hareket etmesi. İftar yemeğinden Genel Merkez’in 10 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma kararı da çıktı.

MHP’nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak ve Sait Gönen, önceki gün akşam iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine genel başkan adayı Meral Akşener de davet edilmesine rağmen katılmayacağını duyurmuştu. İftarda “Genel merkezin 10 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma” kararı çıktı. Edinilen bilgilere göre, iftar yemeğinde bir araya gelen genel başkan adayları, süreci şöyle değerlendirdi: 

İTTİFAKI AKŞENER BOZDU

“3 aday delegelerden 543 imza topladı. Ancak, daha o aşamada bile Sayın Akşener, ‘sanki ortak hareket edilmiyormuş gibi’ delegelerle telefon konuşmalarında, ‘süreci tek başına yürüttüğü’ izlenimini yarattı. Oysa yola birlikte çıkılmıştı. 15 Mayıs’ta, BüyükAnadolu Oteli önündeki kurultayda da TOMA ve barikatlarla çevrilen otel önünde yine her zaman olduğu gibi Akşener, ‘diğer adayları görmezden gelircesine ittifakı bozdu. O süreçte de bu yöndeki eleştirilerimizi ilettik, şimdi de aynı durum yaşanıyor. Sayın Akşener, bu süreçte de ‘diğer adayları görmezden geliyor, en başından bu yana tekmiş gibi davranıyor, bizi figüran gibi görüyor. Bu kendisinin tercihidir, ancak burada hep birlikte yola çıkan adaylar olarak bir araya gelmeliyiz.” 

İKİNCİ TURDA BİRLEŞECEKLER

Üç adayın, Akşener’e karşı oluşturduğu Güç Birliği hareketine daha sonra Süleyman Servet Sazak ile Sait Gönen’in de destek vereceği belirtilirken, adaylar bugünyapılacak tüzük kurultayına da katılacak. Aydın, Oğan ve Özdağ’ın, “19 Haziran kurultayında tüzük değiştikten sonra, genel merkezin 10 Temmuz’da gerçekleştireceği kurultaya da katılma kararı aldığı” da öğrenilirken, bu üç adayın 10 Temmuz’daki kurultayın ikinci tur oylamasında “Akşener harici en fazla oy alan aday üzerinde birleşeceği” de kaydedildi. Özdağ da yaptığı açıklamada, “Genel merkezin 10 Temmuz’daki kurultayına katılacağız. Biz gerilim istemiyoruz. Sinan Bey’in orada olabileceğini söyleyebilirim. Koray Bey’in orada olacağını söyleyebilirim. Akşener ile ilgili bilgim yok” dedi.  

TARTIŞILAN TOPLANTI BAŞLADI

Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde yapılacak kurultaya katılmak için gelenler, polis kontrol noktalarında aramaya tabi tutuluyor. Uzun araç kuyrukları oluşurken, binlerce partili de araçlarını bırakarak kurultay salonuna yürüyor. Salona giremeyenler ise dışarıya kurulan dev ekranlardan gelişmeleri takip edebilecek.

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

 Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak.

Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek ancak Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak.
 

Yorumlar