MHP'li muhalifler akşama kadar bekleyecek

MHP'li muhalifler, akşam mesai bitimine kadar Ankara 3. İcra Mahkemesi'nden çıkacak kararı bekliyor

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhalifler akşama kadar bekleyecek
MHP'li muhalifler, yerel mahkemeler tarafından verilen durdurma kararlarının iptali için Ankara 3. İcra Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun neticelenmesini bekliyor. Mahkemeden bugün mesai bitimine kadar 'iptal' kararı gelirse muhalifler pazar günü kongreye gitme kararı alacak. Ancak kararın çıkmaması halinde Yargıtay beklenecek. 

Devlet Bahçeli'nin rakipleri Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla dün yapılan açıklamada bugün akşam mesai bitimine kadar bekleneceği belirtildi. 

Dört ismin imzasının da yer aldığı açıklamada şöyle denildi: "Milliyetçi Hareket partisi Olağanüstü Kurultay süreci ile ilgili olarak; Gemerek Asliye Hukuk mahkemesince hukuka aykırı şekilde verilen tedbir kararına ilişkin, Ankara 25. İcra Müdürülüğünce yapılan işlemlerin iptali talebi ile Ankara 3. İcra Mahkemesi nezdinde şikayette bulunulmuştur. 

Bahce konu şikayetin 13 Mayıs Cuma günü mesai bitine kadar kabülü halinde, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü kogremiz daha önce belirlendiği şekliyle 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir. 

Aksi halde, Yargıtay 18. Hukuk Dairesince kararın Mayıs ayı içerisinde verileceği netleşmiş olması sebebiyle, Olağanüstü Kongremizi, kararın çıkmasına müteakip Çağrı heyetimizce belirlenecek bir tarihte yapılması değerlendirilmiştir." 

Yorumlar