MHP 'kurultayın iptali' için harekete geçti

MHP yönetimi Akyurt ilçesinde yapılan kurultayın iptali için harekete geçti. Parti yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
MHP 'kurultayın iptali' için harekete geçti
MHP Genel Merkezi, Çağrı Heyeti tarafından toplanan olağanüstü kurultayla ilgili itirazlarını hukuken ispatlamak için harekete geçti. İlk hamlesini Akyurt Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak yapan parti yönetimi, kurultayı geçersiz kılmaya dönük yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Partinin üst düzey yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, Çağrı Heyeti tarafından 19 Haziran'da toplanan olağanüstü kurultayı yakından takip eden genel merkez, kurultayda hem tüzük değişiklikleri konusunda yerine getirilmesi gereken prosedürlerin dışına çıkıldığı hem de delege sayısının şişirildiği görüşünde.

Kurultayda "7 fahiş hata" yapıldığını savunan genel merkez, bunları gerekçelendirmek ve hukuken ispatlamak için harekete geçti. Parti yönetimi, bugün ilk hamlesini yaparak, Çağrı Heyeti tarafından düzenlenen olağanüstü kurultaya katılanların kimlik tespitleri ve hazırun listesinin hazırlanması konusunda görevli Ankara 13. Noterliğinin görüntülerine ilişkin, kurultayın yapıldığı Akyurt ilçesinin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Partinin hukukçuları, "delege sayısı", "kurultayın yapıldığı adres", "yasa dışı şekilde gündeme madde eklenmesi" ve "Çağrı Heyeti'nin tutumu" gibi başlıklarda tespit ettiği hataları da gerekçelendirerek yargıya taşımayı planlıyor.

Yorumlar