MHP, 'Kürdistan' ifadesi değişmezse bütçe görüşmelerine katılmayacak

MHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu 2014 Yılı Merkezi Yönetim Raporu'nda yer alan bazı ifadeler sebebiyle Meclis Başkanlığı'na başvuracak.

Google Haberlere Abone ol
MHP, 'Kürdistan' ifadesi değişmezse bütçe görüşmelerine katılmayacak

MHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu 2014 Yılı Merkezi Yönetim Raporu'nda yer alan bazı ifadeler sebebiyle Meclis Başkanlığı'na başvuracak. MHP, bu ifadelerin raporda değiştirilip yeniden kitabın basılmaması halinde ise tepki amaçlı Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine katılmamayı planlıyor.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bütçeyle ilgili hazırlanan kitapta Anayasa'ya ve İller Kanunu'na aykırı ifadeler olduğunu ifade etti. 'Türkiye Kürdistan, Kürdistan, Dersim, Rojova' gibi bir takım ifadelerin yer aldığını dile getiren Halaçoğlu, Türkiye'de olmayan yerlerin bu kitapta olmasının, yasayla belirlenen yer adlarının değiştirilmesi ve oldu-bittiye getirilmesi hareketi olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

MHP olarak bunun kabul edilemez olduğunu belirten Halaçoğlu, "Bu durumu bir başvuruyla Meclis Başkanlığı'na iade ediyoruz. Umarız bunlara riayet edilir ve bu kitap yeniden Anayasa ve kanunlara uygun şekilde yeniden basılır. Basılmadığı takdirde alacağımız cevaba göre kararlar alacağız. Gerekirse bütçe görüşmelerine katılmamak başta olmak üzere bir takım tedbirler alacağız. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Bunu herhangi bir bölge olarak nitelemek söz konusu bile olamaz." dedi.

Malatya Karakavak Mahallesi'ndeki Ahmet Kaya'nın doğduğu evin bulunduğu Seyit Onbaşı Sokağı'nın isminin Ahmet Kaya Sokağı olarak değiştirilmesine yönelik bir soruya Halaçoğlu, "Malatya'da bu olay, neyin düşünüldüğünü ortaya koyuyor." karşılığını verdi.

Halaçoğlu, sözlerini, "İnşallah Allah ülkemize, milletimize zeval vermesin. Ülkemizde barış hakim olsun. Ama bu barış olacak diye ülkenin parçalanmasını sağlayacak kararlar alınmasın." duasıyla bitirdi.
CİHAN

Yorumlar