MHP, Kocaeli'nde 117 bin kaçak oy kullanıldığı iddiasıyla sonuçlara itiraz etti

MHP Kocaeli Teşkilatı, kentte yaklaşık 117 bin kaçak seçmenin oy kullandığını iddia ederek seçim sonuçlarına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP, Kocaeli'nde 117 bin kaçak oy kullanıldığı iddiasıyla sonuçlara itiraz etti

MHP Kocaeli Teşkilatı, kentte yaklaşık 117 bin kaçak seçmenin oy kullandığını iddia ederek seçim sonuçlarına itiraz etti.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, itiraz sonrasında Kocaeli Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na sunduğu itiraz dilekçesini okudu. Dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Ekte sunmuş olduğumuz veriler incelendiğinde görüleceği üzere, takriben 117 bin civarında Kocaeli'nde ikameti olmayan ancak YSK seçmen listesinde olup da oy kullanan kişiler tarafımızca tespit edilmiş olup, bu husus açıkça yasaya aykırı olup, açıkça hileli bir işlemdir. Ekte sunmuş olduğumuz CD kaydında yer alan tüm seçmen listelerinde üzerleri renkli olarak çizilen kişiler kaçak seçmendir. Bu husus tarafımızca tespit edilmiş olup, makamınızca incelenmesi gerekmektedir. Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenlerden dolayı Kocaeli'nde ikamet etmeyen kişilerin Kocaeli'nde seçmen olarak kabul edildiği ve oy kullandığından Kocaeli'nde yapılan seçimlerin sağlıklı bir seçim olmadığından ve seçimlere hile karıştığından seçimlerin iptal edilmesini saygıyla arz ve talep ederim."

Ünlü, itiraz dilekçesini okuduktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Ünlü, itirazlarının 12 ilçe ve büyükşehir belediyesini kapsadığını belirterek, "MHP olarak uzun zamandır seçmenler üzerinde bir çalışma yapıyorduk. Seçmen sorgulama ve yapılan çalışmalar neticesinde bu verilere ulaştık. Biz dilekçemizi verdik. Seçim kurulu tüm muhtarlıklara bakarak, isimlerin olup olmadığını araştıracak ve ona göre bir neticeye varacak. Bu seçim şu anda şaibeli bir seçimdir. Belediye başkanlıklarında şaibe vardır. Bu seçimin tekrarı MHP'nin takdiridir. Bu dilekçe sonuçlanmadan insanların kafasında soru işareti olmaya devam edecektir." dedi. CİHAN

Yorumlar