MHP İl Başkanı Yıldız: Yolsuzluk için 76 milyondan helallik alınmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yolsuzlukla ilgili ses kayıtlarına ilişkin "Ülke insanının hakkı çalınmıştır.

Google Haberlere Abone ol
MHP İl Başkanı Yıldız: Yolsuzluk için 76 milyondan helallik alınmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yolsuzlukla ilgili ses kayıtlarına ilişkin "Ülke insanının hakkı çalınmıştır. 76 milyondan helallik istenmelidir. Başbakan'ı istifaya çağırıyoruz." dedi.

    İl Başkanı Arif Yıldız, MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şinasi Kazancıoğlu, MHP Battalgazi Belediye Başkan adayı Fahrettin Kıtlık, Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Vahdettin Mumcu ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti.

    Arif Yıldız, burada yaptığı açıklamada, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, AKP’nin iktidar olduğu sürede yaptığı yolsuzlukların 2002’den önce gerçekleştirilen tüm usulsüzlüklerin toplamından daha fazla olduğunu söyledi. AKP’nin kendine oy veren vatandaşların oylarına halel getirdiğini dile getiren Yıldız, kurulduğunda ‘Ak’ ismiyle kendine tanıtan partinin karardığını savundu. Yıldız, şöyle devam etti: "2002’ye kadar olan yolsuzlukların toplamı ile 2002’den günümüze kadar geçen süreçteki yolsuzlukları iki kefeye konsa, AKP’nin yolsuzlukların cumhuriyet tarihindeki yolsuzluklardan daha fazla olduğu görülecektir. AKP artık kara parti haline gelmiştir. Biz bunları zaten kaç yıldır söylüyorduk. Çok da istemediğimiz bir durum ama haklı çıktık. Ancak bunu vatandaşların önüne koymak kolay olmuyor. Savcıların ve polislerin yaptığı soruşturma sonrası yolsuzluklar ortaya çıktı. Vatandaşımızın artık Ak Parti’nin karardığını görmesi gerekiyor. İnsanların verdiği oylara AKP halel getirmiştir. Vatandaşlar artık temiz oylarını AKP’den çekmeye başlamış, kamuoyu yoklamalarına da bu yansımıştır. AKP hem beraber çıktığı insanlara ihanet etmiştir hem de vatandaşların oylarına ihanet etmiştir. Yolsuzluk ve rüşvet çarkı bütün Türkiye’yi sarmıştır.”

    17 Aralık’ta operasyonlarla ortaya çıkan soruşturma için darbe tanımı yapılamayacağına işaret eden Yıldız, “Yolsuzluk yoksa bakanlar niye görevlerinden istifa ettirildi. Paralel devlet diye binlerce polis ve yargı mensubu görevlerinden alınarak çeşitli yerlere sürüldü. Bunlar yolsuzlukların üzerine kapatma girişimleridir. 76 milyon Türkiye insanının hakları çalınmıştır. 76 milyondan helallik istenmelidir. Sayın Başbakan suçüstü yakalanmıştır. Başka bir ülkede olsa bu kadar delil karşısında başbakan istifa ederdi. Ben Başbakan'ı istifaya davet ediyorum. Ortaya çıkan son telefon kayıtlarında da görüleceği gibi devleti yöneten Başbakan, devletten bir şeyler gizlemenin derdine düşmüştür.” diye konuştu.

    ŞİNASİ KAZANCIOĞLU:

    MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu da şehre hızlı bir gelişim süreci yaşatacak projeler hazırladıklarını ifade etti. Kazancıoğlu, "Şehri idare edenlerden memnun değilseniz gelin bunu beraber değiştirelim. Bu anlamda desteklerinizi bekliyorum." ifadelerini kullandı.

    Hekimhan ilçesinin de demir-çelik anlamında Türkiye'nin en önemli rezervine sahip olduğunu vurgulayan Kazancıoğlu, bu rezervin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Kazancıoğlu, seçime birkaç gün kala belediye başkanı seçilmeleri halinde görevlendirilecek kişileri ülkede ilk kez açıklayacaklarını, böylece yönetim olarak seçimde oylanmayı istediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar