MHP İl Başkanı Yıldız: Delilleri karartma suçu işleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı avukat Arif Yıldız, “Tüm Türkiye’nin de şahit olduğu yeni bir suç daha işlenmiştir.

Google Haberlere Abone ol
MHP İl Başkanı Yıldız: Delilleri karartma suçu işleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı avukat Arif Yıldız, “Tüm Türkiye’nin de şahit olduğu yeni bir suç daha işlenmiştir. Delilleri karartma suçu. Bu durum, daha önce Deniz Feneri yolsuzluğunda da yaşanmış ve savcılar peş peşe görevden alınmıştı. Türkiye Cumhuriyeti devleti parti devleti haline dönüştürülmektedir.” dedi.

Arif Yıldız, yaptığı açıklamada, 17 Aralık 2013 Salı günü İstanbul Savcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli temizlik operasyonunun yapıldığını belirtti. Operasyonda, aralarında yandaş iş adamları, bakan çocukları, bürokratlar ve bir kamu bankası genel müdürünün de bulunduğu şüphelilerin, çok vahim suçlamalarla gözaltına alındığını ifade eden Yıldız, şöyle dedi:

“Bir yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda yolsuzluk ağlarının deşifre edildiği, kirli kazanç bağlantılarının belirlendiği, rüşvet çarkının tespit edildiği anlaşılmaktadır. Her şeyden önce sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir. Türkiye yolsuzluklarla hesaplaşmalı, temiz toplum, temiz yönetim ve temiz siyaset için herkes samimi bir şekilde mücadele etmelidir. Bizce bu soruşturmanın önü tıkanmadan devam ettirilmeli, hatta genişletilerek, gemicik sahiplerinden yumurtacılara, mısırcılardan enerji ortaklarına kadar kim varsa biriktirdikleri servetleri, şişkin banka hesapları, dünyalıklarını erken yaşlarda fazla fazla kazanmalarının derin sırları detaylı olarak mercek altına alınmalıdır.”

Operasyonun ucu nereye kadar gidiyorsa kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Bu operasyon nereye kadar gidiyorsa gidilmeli ve bir temizlik operasyonuna dönüştürülmelidir. Başbakan Erdoğan’ın ‘tehditlere boyun eğmeyeceğiz’ diyerek hedef saptırma girişimi, ‘birilerinin topu tüfeği varsa bizim Allah’ımız var’ ifadeleri, suçüstü yakalanan ve üste çıkmaya gayret eden telaşlı bir zihniyetin, yolsuzlukları örtbas etme, milli irade dolandırıcılığıyla akılları karıştırma ve siyaset cambazlığıyla günahları örtme çırpınışlarından başka bir şey değildir. Aziz milletimiz çalan, çırpan ve haksızlıklarla menfaat temin eden kim olursa olsun yakalarından tutulmasını ve bunlardan hesap sorulmasını beklemektedir. Normal bir hukuk devletinde, mahdumları haram para peşinde koşan ve nüfuz ticareti yoluyla hukuk dışı iş, işlem ve ilişkilere karışan bakanların soruşturmayı etkileme ihtimallerine binaen istifa etmeleri siyasi ahlakın bir gereği olacaktır. Normal bir hukuk devletinde bu etik anlayış kesinlikle yapılırdı. Ancak AKP hükümetinde, her zaman olduğu gibi, tam tersi olmuş, soruşturmayı yapan emniyet müdürleri görevlerinden alınmışlardır.“ diye konuştu.

Yolsuzluk soruşturmasıyla birlikte emniyet teşkilatında gerçekleştirilen görevden almaların karartma çabası olduğunun altını çizen Yıldız, “İçişleri Bakanının oğlu yolsuzluk, rüşvet ve benzeri suç isnatları ile ilgili göz altına alındığında, hemen istifa etmesi gereken bakanın, 24 saat geçmeden emniyet müdürlerini görevlerinden alması, delilleri karatma çabası içine girildiğinin açık göstergesidir. Tüm Türkiye’nin de şahit olduğu yeni bir suç daha işlenmiştir. Delilleri karartma suçu. Bu durum daha önce Deniz Feneri Yolsuzluğunda da yaşanmış ve savcılar peş peşe görevden alınmıştı. AKP kendine dokunduğunda hukuk tanımaz, dikta yönetimi halini almaktadır. Bu haliyle maalesef Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti haline dönüştürülmektedir.” şeklinde konuştu.

"AKP HÜKÜMETİ MİLLETİN KENDİSİNE VERDİĞİ YETKİYİ KÖTÜYE KULLANMIŞTIR"

Milletin verdiği yetkinin kötüye kullanıldığını ifade eden Yıldız, “AKP yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama, yandaşlara özel rant alanları oluşturma vb. iş ve işlemlerini yapanları içinde barındıran ve onları koruyup kollayan bir siyasi parti olarak, artık Ak değil kara parti halini almıştır. Tüyü bitmemiş yüzbinlerce yetimin, mağdur olmuş milyonlarca mazlumun hakkına el uzatacak kadar İslam’dan, insaftan ve insanlıktan uzaklaşan AKP hükümeti sona yaklaşmış, milletin kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da süren yolsuzluk soruşturmasını titizlikle ve büyük bir özenle takip edecektir. Hukuka saygı duymak herkes için ortak yükümlülüktür.” ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar