MHP İl Başkanı Karataş: İddialar doğruysa vali görevden ayrılmalı

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 7 Ocak 2014'te TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonundan öncee İzmir Valisi Mustafa Toprak ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın, Mali Şube Müdürü'ne telefon edip, "Savcıya, 'Çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP İl Başkanı Karataş: İddialar doğruysa vali görevden ayrılmalı

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 7 Ocak 2014'te TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonundan öncee İzmir Valisi Mustafa Toprak ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın, Mali Şube Müdürü'ne telefon edip, "Savcıya, 'Çalışıyoruz' diyeceksiniz ama hiçbir operasyon yapmıyorsunuz." şeklinde talimat verdiği iddialarını değerlendirdi. Karataş, “Eğer bunlar doğruysa sayın valinin görevinden ayrılması gerekir. Emniyet müdürü zaten buradan gönderildi, ne yaptıysa yaranamadı.” dedi. Hükümetin, 17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Hizmet Hareketi'ne yönelik kullandığı cümleleri de eleştirerek, “17 Aralık’tan sonra yönelttikleri suçlamalar, aslında bir insana, bir camiaya söylenecek sözler değildir. Başbakan ve bakanların, 2013 yılında Türkçe Olimpiyatları’nın finalinde neler konuştuklarını, Hizmet Hareketi'ne ne kadar methiyeler düzdüklerini hepimiz hatırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplayan Necat Karataş, Vali Toprak ile görevinden alınan Emniyet Müdürü Bilkay’ın, liman operasyonunu engellemeye çalıştıkları yönündeki iddiaları değerlendirdi: “Sayın Binali Yıldırım’ın söylemiş olduğu, ‘Vali ve emniyet müdürü görevini yapmıştır.’ meselesi, kendilerine göre görevlerini yapmıştır. Amaç bu değil mi zaten? Parkın birinde, birilerinin elinden çıkan desteyle paralar, euro mu, dolar mı, lira mı bilemediğimiz, kesekâğıdıyla el değiştiriyor. Bu görüntüleniyor. Bu paralar el değiştirirken orada oturan biz değildik, Sayın Binali Yıldırım’ın bacanağıydı. Dedik ya, rüşvetin artık belgeseli var diye. Yani gerek Sayın Başbakan'a göre veya AKP iktidarı gerekse Binali Yıldırım’a göre tabii ki görevini yapmışlardır. Amaç, yaptıkları yolsuzlukların üzerinin örtülmesi. Bunun için almayacakları karar, çıkarmayacakları yasa ve vazgeçmeyecekleri devletin hiçbir değeri, hiçbir savcısı, hiçbir emniyet mensubu yoktur, alayından vazgeçerler. Yeter ki hırsızlıklarının üzeri örtülsün, hırsızlıklarına devam edebilsinler. Eğer vali böyle bir şeyin içindeyse devletin valisi olmaktan çok, AKP’nin valisi olduğunu ortaya koyar ki eğer gerçekten böyle bir şey yaşanmışsa sayın valinin de görevinden ayrılması gerekir.”

'HİZMET HAREKETİ'NE SALDIRI, YOLSUZLUĞU ÖRTMEK İÇİN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2013 yılındaki Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finalinde cemaate methiyeler düzdüğünü belirten MHP İl Başkanı Karataş, “Sayın Başbakan, özellikle yurtdışındaki okullarda görev yapan eğitimcileri, öğretmenleri Osmanlı'nın birer öncüsü, birer temsilcisi gibi belirtti. O methiyelerden, konuşmalardan sonra dönüp de bugün 17 Aralık’tan sonra Hizmet Hareketi'ne, o camiaya yönelttikleri suçlamalar aslında bir insana, bir camiaya söylenecek sözler değildir. Söz konusu kendi hırsızlıklarının ve yolsuzluklarının ortaya çıkması olunca bunların satamayacağı, bunların vazgeçemeyeceği hiçbir değer, hiçbir camia, hiçbir kişilik yoktur. Bunlar ısrarla, ‘Üzerimize gelmeyin, biz yolsuzluklarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yanımıza, yandaşımıza dokunmayın, dokunursanız yanarsınız. Biz bundan sonra da çalmaya devam edeceğiz.’ diyor. Yani mevcut iktidar, anlaşılıyor ki geçmişte yapmış oldukları, bakın 2002’den 2013’e kadar dedik, neler yaşandı, neler yapıldı, hangi yolsuzluklar yapıldı? 17 Aralık’ta patlak veren sadece birkaç tane yolsuzluktur. Ya bunun gerisi? Ki yetmiyor, ısrarla, ‘Biz devletin imkanlarını yanımıza, yandaşımıza paylaştıracağız, bunu yapmaya da devam edeceğiz.’ anlayışıyla ne hakim tanıyorlar ne savcı tanıyorlar. Emniyeti darmadağın ettiler ve hırsızlıklarına devam etme kararındalar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar