MHP İl Başkanı Çılgın: Bayrak indirme olayı Oslo görüşmelerinin bir neticesidir

MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, bir avuç PKK terör örgütü mensubu tarafından Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağının indirilmesine göz yumulduğunu söyledi. Oslo görüşmelerinde devletin PKK ile...

Google Haberlere Abone ol
MHP İl Başkanı Çılgın: Bayrak indirme olayı Oslo görüşmelerinin bir neticesidir

MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, bir avuç PKK terör örgütü mensubu tarafından Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağının indirilmesine göz yumulduğunu söyledi. Oslo görüşmelerinde devletin PKK ile pazarlık yaptığını öne süren Çılgın, yaşanan olayın bu görüşmelerin bir neticesi olduğunu savundu.

MHP İl Başkanı Çılgın, düzenlediği basın toplantısında Türk bayrağının indirilmesi olayına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Toplantıya Belediye eski Başkanı İsmail Ok, Ülkü Ocakları Başkanı Coşkun Özkan ve diğer partililer katıldı. İktidar partisinin, çözüm süreci adı altında ülkeyi bir kaosa sürüklediğini iddia eden Çılgın, "PKK terör örgütüne ve yandaşlarına destek veren yanlış politikaları sebebiyle bundan güç ve kuvvet alan kansızlar, kanlı elleriyle Türk bayrağımızı kirletme cüretini göstermişlerdir. Yaşanan bu olayda, iktidarın çok büyük suçu bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni pasifize etmek ve itibarsızlaştırmak amacıyla yapılan gerek yasal düzenlemeler gerekse komplolarla bu ve buna benzer olayların yaşanması an meselesidir." dedi. Olayın sorumlusu olduğunu iddia ettiği Genelkurmay Başkanı ve 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı ile saldırının siyasi ayağı olduğunu öne sürdüğü Başbakan Erdoğan ve Millî Savunma Bakanı'nı istifaya davet etti. Olayın sorumluğundan her kim olursa olsun kaçamayacağını söyleyen Bayram Çılgın, "Türk milletinin ve askerî birliğin şeref ve namusu ayaklar altına alınmış olmasına rağmen istifa etmeleri gereken sorumlular ve komutanlar, koltuklarını terketmemişlerdir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu olayın baş sorumlusu olarak pişkinliğinden taviz vermemektedir. Bunların tek sorumlusu, 12 yıldır iktidarda olan AKP zihniyeti ve bu zihniyetin başındaki zat, Recep Tayyip Erdoğan'ın ta kendisidir." şeklinde konuştu.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile devletin resmen pazarlık yaptığını iddia eden MHP Balıkesir İl Başkanı, "Bu pazarlığı TBMM mensupları yapıyor. Devlet kanalıyla götürülüyor. Devletin tahsis ettiği araçlarla götürülüyor. TBMM mensupları, boy boy Apo i...yle fotoğraflar çektiriyor. Genelkurmay Başkanı'nın derhal apoletlerinin sökülmesi gerekiyor. Ayrıca olay yerinde bulunan askerler, en ağır şekilde cezalandırılmalı." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında, üzerlerine Türk bayrağı giyen ve MHP'nin dokuz ışık ilkesini temsil eden dokuz genç dikkat çekti. Toplantı esnasında bayrak giyen gençlerden biri, tansiyon düşmesine bağlı fenalaştı. CİHAN

Yorumlar