MHP Iğdır Milletvekili Oğan: Bölgeden her an katliam haberleri gelebilir

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, IŞİD'in işgal ettiği Türkiye'nin başkonsolosluğunun bulunduğu Musul bölgesinden her an katliam haberlerinin gelebileceğine dikkat çekti. Oğan, "AK Parti'liler sormak yerine dalga geçtiler. Meclis'in saygınlığına...

Google Haberlere Abone ol
MHP Iğdır Milletvekili Oğan: Bölgeden her an katliam haberleri gelebilir

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, IŞİD'in işgal ettiği Türkiye'nin başkonsolosluğunun bulunduğu Musul bölgesinden her an katliam haberlerinin gelebileceğine dikkat çekti. Oğan, "AK Parti'liler sormak yerine dalga geçtiler. Meclis'in saygınlığına yakışmayan bir üslupla eleştirdiler. Ama sabah acı gerçeği IŞİD'ten işittiler." dedi. Oğan, bölgeyi maalesef AK Parti'nin yönetemediğini belirterek, "Dünyayı yönettiğini iddia ediyor ama burnunun dibinde olanlardan haberi yok." diyen Oğan, bölgeyi yakından izleyemediklerini ifade etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul Başkonsolosunun üzerine düşeni yaptığını ve bunu bildiği için söylediğini belirterek, "IŞİD hücre evlerinde büyüyordu. Musul kenar mahallerinde zaten vardı. Ayağa kalkması an meselesiydi. Irak ordusu çekilince IŞİD harekete geçti." diye konuştu. Göz göre göre oradaki diplomat ve polislerin tek kurşun atılmadan IŞİD'e rehin verildiğini anlatan Oğan, şu an rehinelerin bir nehir kıyısında üs olarak kullanılan otelde tutulduğunu açıkladı. Can güvenliği tehlikesinin bugün itibariyle olacağı kanaatinde olmadığını dile getiren Oğan, hassas takip etmek gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE TOPRAĞI İŞGAL EDİLMİŞTİR"

Bugün Türkiye'nin orada toprağının işgal edildiğine dikkat çeken Oğan, "Bu ciddi bir sorundur, beylik cümlelerle geçiştirilecek durumda değiliz. Aslolan oradaki diplomat ve vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Birçok bilgi var ama can güvenliğine halel gelmesin diye sınırlı kalıyoruz." şeklinde konuştu.

Ankara'dan giden talimatla tek kurşun atılmadan kapıların açıldığını belirten Oğan, Suriye'de de şu an IŞİD'in çatıştığını kaydetti. Saddam'ın komutanlarının da şu an onlara harita çizdiğini dile getiren Oğan, dün itibariyle Portekiz büyüklüğünde bir toprağı kontrolü altına aldıklarını söyledi. Ama bazı mevzilerde geriye gittiğini de dile getiren Oğan, Türkmenlerin orada sahipsiz bırakıldığının altını çizdi.

"DAVUTOĞLU'NUN CİDDİYETİNE, SAMİMİYETİNE İNANMIYORUZ"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmemesiyle ilgili, "Sayın Davutoğlu'nun ciddiyetine, samimiyetine inanmıyoruz. Aktaracağı bir devlet meselesi olduğuna inanmıyoruz. Bilgi aktaracaksa Genel Başkan Yardımcımız Tuğrul Türkeş'e aktarabilir. Bu meselelerde nedense hep Meclis'ten kaçırılma var. Hükümet bunun peşinde ama buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Hükümetin IŞİD'i desteklediği iddiaları konusunda ise Oğan, "Bugün olmasa bile bir dönem hükümet IŞİD'i destekledi. En çok Türk vatandaşı gidiyor, Türk pasaportuyla gidiyorlar. IŞİD birçok ülkeden militan devrişiyor, geçiş noktası ise Türkiye'dir. Hükümet düşmanımın düşmanı benim dostumdur dedi. Türk hükümeti tarafından desteklendi. Hükümete yakın belli sivil toplum örgütleri tarafından silah aktarıldı." şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine, Türk rehinelerin Musul'da otel odasında tutulduğunu belirten Oğan, Musul'daki Türk varlığının 80 kişiden ibaret olmadığına dikkat çekti. Orada iş yapan vatandaşların olduğunu kaydetti.

"TIR ŞOFÖRLERİ İÇİN 5 MİLYON DOLAR İLE IŞİD MİLİTANLARININ SERBEST BIRAKILMASI PAZARLIĞI YAPILIYOR"

TIR şoförleri konusunda da Oğan, "TIR şoförleriyle ilgili dün irtibat sağlandı. 5 milyon dolarlık pazarlık oldu, bırakılması konuşuldu. Bir noktada bozuldu. Şu an bilmiyorum durum nedir. Şu an pazarlık devam ediyor. Pazarlık üzerinden devam ediyor. Bu pazarlığın içinde para ve IŞİD militanlarının serbest bırakılması var." diye konuştu.

Dün Meclis Genel Kurulu'nda konuya ilişkin yaşanan tartışmaya yönelik bir soruya Oğan, şöyle cevap verdi: "Kadrolu laf atan milletvekilleri var AKP'de. Ben bunun milli mesele olduğunu söyledim. Konsoloslar tek başına karar vermez. Burdan giden talimatlara göre hareket eder. Türk polisi şehit olmaktan çekinmez. Türkiye'den giden emirle silahlarını teslim etmiştir. Zırhlı kapılar açılmış tabi olun denmiştir. Bu doğru mudur; bu tavır doğrudur. Bütün işi 30 polisin üzerine yıkıyorsanız talimat doğrudur. Niye polis şehit olmadı demiyorum, tespitte bulunuyorum. Davutoğlu, sorumluluğu onların üzerine atmasın. 'Talimatı ben verdim, gereğini yaptılar', Davutuoğlu bunu söylemelidir."

Oğan, "Türkiye irade gösterseydi bunlar yaşanmazdı. IŞİD irade olmadığını görüyor, bunlar Türkiye'nin başına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar