MHP, HDP'liler için Meclis'e başvurdu

MHP, terör konulu dokunulmazlık dosyalarının genel kurula getirilmesi için Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu

Google Haberlere Abone ol
MHP, HDP'liler için Meclis'e başvurdu

Son Haberler Logo

MHP, TBMM Karma Komisyonunun toplanmasını ve dokunulmazlıkla ilgili fezlekeleri gündemine alarak görüşmesi için TBMM Başkanlığına başvurdu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terörle topyekün mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Güvenlik güçleri terörle mücadele ederken, terörle mücadeleyi tek ayaklı sürdürmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Vural, terör örgütünün saldırılarını meşrulaştıran, terörle mücadeleyi haksızmış gibi gösteren propagandayla ve siyasi uzantılarıyla da mücadele etmek gerektiğini bildirdi.

"Şu anda güvenlik güçleri sizlerden can istemiyor, kan istemiyor sadece ses, irade istiyor" diyen Vural, bunun için hem medyaya hem siyaset dünyasına hem de Meclis'e önemli görevler düştüğünü kaydetti.

TBMM çatısı altıdaki bazı milletvekilleriyle ilgili terör örgütüne üye olmaktan, yardım etmekten haklarında hazırlanmış fezlekeler bulunduğunu anımsatan Vural, "TBMM kürsüsü, terör örgütüne methiyeler dizilen kürsüler haline getirilirken Meclis'teki iradenin eli kolu bağlı kalmasını kabul edilemez" diye konuştu.

Yargının çalışmasını istediklerini ifade eden Oktay Vural, bugün, Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonunun MHP'li üyelerinin, dokunulmazlık dosyalarını ele alması istemiyle, Karma Komisyon Başkanlığına müracaat ettiğini aktardı.

 

Yorumlar