MHP Grup Başkanvekili Vural: Millet ya kibri ya tevazuyu seçecek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, cumhurbaşkanı yarışının hadsizlerle çelebilerin yarışı; bürokratik oligarşik devleti yönetenlerle, milletin devleti olmasını isteyenlerin yarışı olduğunu ifade etti. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Vural: Millet ya kibri ya tevazuyu seçecek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, cumhurbaşkanı yarışının hadsizlerle çelebilerin yarışı; bürokratik oligarşik devleti yönetenlerle, milletin devleti olmasını isteyenlerin yarışı olduğunu ifade etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan neden rahatsız olduğunu soran Vural, "Erdoğan rahatsız, artık karşındaki aday senin partiler değil, Ekmeleddin İhsanoğlu. Ama Başbakan bir parti yarışına dönüştürmek istiyor. Ne sözün varsa Ekmeleddin İhsanoğlu'na söyle. Millet, cumhurbaşkanını seçecek." şeklinde konuştu.

Partilere başbakanın dil uzatmamasını isteyen Vural, "Ayyaş, çapulcu, kan içici vampir, haşhaşi, kafatasçı gibi nitelendirmelerle hakaretler yağdıran, milletvekillerini tuzluk yerine koyan, Meclis dışı partileri zavallı olarak nitelendiren, kendinden önceki cumhurbaşkanlarına vazo muamelesi yapan biri sizce nasıl bir Cumhurbaşkanı olabilir? Böyle biri milletin tamamını nasıl kucaklayabilir?" şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan gibi ya bir illet ya da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun millet anlayışının kazanacağını savunan Vural, Başbakan'ın grup konuşmasını eleştirerek nezaket sahibi olmayan bir bedbah ile karşı karşı kaldıklarını ifade etti. Milletin ya kibri ya tevuzuyu seçeceğine dikkat çeken Vural, Allah'tan milleti kibirden korumasını istedi.

Başbakan Erdoğan'a seslenen Vural, "Sen bir partinin genel başkanı mısın, fitneci başı mısın?" diye sordu. İsrail'in saldırıları konusunda ise Vural, "Zulüm, bomba, bomba, bomba." diye karşılık verdi. Türkmenlere yönelik başlattıkları yardım kampanyasını yerine ulaştırmalarına devletin engel olduğunu savunan Vural, "Yardımları engelleyen zihniyet, IŞİD'i besleyerek Türkmenleri Irak'ın kuzeyine mahkum ve mecbur bırakan bir zihniyet. Kürtleri devletten ayırmaya çalışan bir zihniyet hangi yüzle çıkıp milletin birliğini beraberliğini sağlayacak." diye sordu.

CİHAN

Yorumlar