MHP Grup Başkanvekili Vural: Kirli ve pis işler yalanla kapatılmak isteniyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli yalan söylemekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Vural: Kirli ve pis işler yalanla kapatılmak isteniyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli yalan söylemekle suçladı. "O kadar çok yalan var ki, biz yalanları deşifre etmekten bıktık, o bıkmadı." diyen Vural, kirli ve pis işlerin yalanla kapatılmak istendiğini vurguladı.

Mecliste bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakanın tutumunu eleştirdi. "O kadar çok yalan var ki biz yalanları deşifre etmekten bıktık, o bıkmadı. Her yer yalan, her yer riya, her yer rüşvet, her yer yolsuzluk. Kirli ve pis işler yalanla kapatılmak isteniyor. Ama Cenab-ı Hak Başbakanı düşürdüğü duruma kimseyi düşürmesin."

İspanya Başbakanı ile yapılan ortak basın toplantısına değinen Vural, bir Başbakanın ne kadar yalan söylediğini ve zor durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti. Başbakanın hukuk devletini savunamaması, Türk devleti ve demokrasi için utanç olduğunu vurguladı.

Vural, Latif Topbaş ile Başbakanın arasındaki konuşma olduğu iddia edilen yeraldığı ses kayıtlarını basın mensuplarına dinletti. Başbakanın havuzla ilgili sözlerini eleştiren Vural, "Islanan değil, ıslatanlar, dolarla ıslatıyorlar. Dolar banyosu, ihale banyosu yapıyorlar." ifadelerini kullandı. Kirli ve pislik havuzu olduğunu kaydetti.

Başbakanın iddia ettiği gibi televizyonda bir hakaret bulunmadığını dile getiren Vural, alt yazıyı göstererek okudu. Fiilen fikir ve düşünce özgürlüğünün engellendiğini dile getiren Vural, Cumhuriyet savcıları ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek nerede olduklarını sordu.

'BAŞBAKANIN AHLAKSIZ, EDEPSİZ BİR ŞEKİLDE KASET SİYASET YAPIYOR'

Başbakanın alt yazıda hakaretler yağdırılıyor dediği şeyin yalan olduğunu vurgulayan Vural, Başbakanın tahammülü bulunmadığını ifade etti. Başbakanın ahlaksız, edepsiz bir şekilde kaset siyaset yaptığını dile getiren Vural, kasetlerin Başbakan tarafından 5 dakikada kaldırıldığının yalan olduğunu savundu. Başbakanın bir taraftan yarım saatte dediğini bir taraftan 5 günde kaldırıldığını söylediğini belirten Vural, Başbakanın konuya ilişkin açıklamalarını dinletti. "Başbakan kaldırtmış ama dilinden kaldıramamış." dedi.

Today's Zaman muhabirinin yurt dışına çıkarılmasıyla ilgili belgeleri okuyan Vural, Başbakana "Hani twitter ile uğraşmıyordun?" diye sordu.

MHP'ye yönelik kaset olaylarıyla ilgili bilgileri verdiklerini ancak kimsenin kılının kıpırdamadığını dile getiren Vural, Başbakana seslenerek "Madem biliyordun, neden bilgileri savcıları vermedin. İbrahim Faruk Bayındır hakkındaki bilgileri verdik. Bütün bunlarla ilgili bilgileri verdik." şeklinde konuştu. Vural, konuya ilişkin dinlemeleri okudu ve bunların kimler arasında geçtiğini sordu.

'SAVCILAR ÖZEL GÖREVLİ HAKİMLER OLUŞTURULMAK İÇİN DİZAYN EDİLİYOR'

HSYK'nın yapısını değiştiren yasanın kaldığı yerden tekrar görüşülmesine ilişkin bir soruya Vural, tehdit edilmeye devam edildiğini söyledi. Savcıların özel görevli hakimler oluşturulmak için dizayn edildiğini vurgulayan Vural, hukuk devletine, yargının işleyişine darbe vurulduğunu kaydetti.

Başbakanın bir televizyon kanalına telefon açıp MHP ile ilgili yazıya müdahale ettiğini açıklamasıyla ilgili Vural, kamusal bir suç işlendiğini ve savcıların harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. İnternet yasasıyla ilgili bir soruya ise Vural, bunun tehlikeli bir yasa olduğunu ifade etti. Her şeyin kayıt altına alınacağını ve insanların fişleneceğini belirten Vural, "Cumhurbaşkanını yeminine sadık kalmaya çağırıyoruz. Gider ayak hiç olmazsa yeminine sadık olsun. Partiler gelip geçicidir, Cumhurbaşkanlığından daha büyük paye yok." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar