MHP Grup Başkanvekili Vural: Akredite uygulayanları akredite yapmak gerekir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı Meclis'te ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Vural: Akredite uygulayanları akredite yapmak gerekir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı Meclis'te ziyaret etti. Gazetecilerin sıkıntıları bulunduğunu dile getiren Vural, medyanın içinde bulunduğu sorunların aynı zamanda demokrasinin sorunları olduğuna dikkat çekti. Vural, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto ise birçok yazarın bugün yazacak gazete bulamadığını ifade etti. Olcayto, çalışan gazeteciler açısından bir çalışmaları olduğunu ve bunu yakında takdim edeceklerini söyledi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç de çalışanların birçok konusu olduğunu belirterek, 212 olarak kadroya alınmadıklarını kaydetti.

Ayrıca, görüşmede gazetecilere uygulanan akreditasyon da gündeme geldi. Türkiye açısından bunun bir kara leke olduğuna dikkat çekildi. Yurt dışındaki yabancı gazetecilere bu konuda cevap vermekte zorluk çekildiğinin altı çizildi. MHP Grup Başkanvekili Vural ise "Akredite uygulayanların en başta akretide yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar